meervogelsgroepZaterdag 5 oktober ontving korfbalvereniging Meervogels koploper SDO. Door een aantal blessures en overige wijzigingen stond een jeugdig Meervogels een zware wedstrijd te wachten op het Vernède sportpark.

In de beginperiode was het een gelijkwaardige wedstrijd waar de thuisploeg gelijke tred hield met de oranje zwarten uit Kamerik: 4-4.  Lars van der Weg en Lars Ottenvanger onderscheidden zich in de ploeg van Aad van Rijthoven door met wilskracht de ervaren spelers van SDO op afstand te houden.

Halverwege de 1e helft was het echter toch de ongeslagen koploper die afstand nam van Meervogels. Via tussenstanden van 4-6 en 7-10 kreeg SDO vervolgens drie strafworpen op rij en liep gedecideerd uit naar een 11-18 ruststand.

In de 2e helft nam Meervogels, ondanks de forse achterstand, het heft in handen om gelijke tred te houden met SDO. De koploper liep niet verder uit en zag via 13-19 en 15-21  Meervogels terugkomen naar 18-22. Door wederom drie strafworpen op rij – SDO ontving 13 strafworpen! waarbij er nog 3 werden gemist -  werd de wedstrijd op slot gegooid en kon de koploper 2 punten bijschrijven. De eindstand van 19-25 bood voor coach Aad van Rijthoven toch de nodige aanknopingspunten om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien voor wat betreft de kampioensdoelstelling in de zaalcompetitie.

Meervogels blijft in de middenmoot van de Overgangsklasse vertoeven maar liet zaterdag zien dat ondanks het ontbreken van een aantal vaste krachten, het jeugdig spelersmateriaal in huis is om voldoende punten te halen en niet naar de onderste regionen van de stand te hoeven kijken. Behoudens de genoemde spelers in de beginfase speelden ook Mike Sturz en Rens Molenaar een meer dan verdienstelijke wedstrijd.