Op vrijdag 4 oktober 2013 wordt  de kunstmaand geopend door wethouder Mariëtte van Leeuwen met het openstellen van de grote overzichtsexpositie in het CKC. Op uitnodiging van Terra Art Projects tonen veertig Zoetermeerse kunstenaars daar hun werk. Inspirerende toevoegingen vormen de werkresultaten van het samenwerkingsproject tussen cursisten van het CKC en beeldend kunstenaars. De tentoonstelling is elk weekend, en tijdens reguliere openingstijden van het CKC te bezichtigen. Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober vinden de bijbehorende open atelierdagen plaats.

 IMG 3100

De opening van de overzichtstentoonstelling in het CKC op 4 oktober is het begin van een maand lang kunst kijken in Zoetermeer. Nieuw hierbij is de samenwerking tussen Terra Art Projects en het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC). Actuele schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek en fotografie, worden zichtbaar voor het publiek. Terra Art Projects wil inwoners, ondernemers en bezoekers van Zoetermeer laten zien waar kunstenaars van nu zich mee bezig houden.

 

Zij aan zij exposeren

Elk jaar kiest TERRA een thema voor de kunstmaand. Dit jaar is dat ‘inspiratie’.

Dat werd het uitgangspunt voor samenwerking met cursisten van het CKC. Negen beeldend kunstenaars bezochten de jaarlijkse Zomerexpositie van het cultuurcentrum. Zij selecteerden daaruit cursisten op basis van zijn of haar werk. De kunstenaar werd voor korte tijd de coach van de cursist. Dat heeft geleid tot een nieuw kunstwerk van de cursist. Zij aan zij exposeren de kunstenaar en de cursist nu op de overzichtstentoonstelling. Beide werken van de cursist (van de Zomerexpositie en het werk uit de samenwerking) zijn nu te zien naast werk van de kunstenaar. Een bijzonder inspirerende toevoeging aan deze expositie.

Overzichtsexpositie CKC alle dagen open

De overzichtsexpositie vindt dit jaar plaats in het gebouw van het CKC, Leidsewallen 80.

Dit betekent dat de expositie de maand oktober op reguliere openingstijden van het CKC én ieder weekend te bezoeken is. Zo bereikt TERRA naast de gerichte bezoekers ook het grote leerlingenbestand (alle leeftijden) van het Centrum voor Kunst en Cultuur. Een aanleiding voor hen om tevens de open ateliers te bezoeken. In de weekenden is de expositie gratis te bezoeken van 13.00 – 17.00 uur. Met elke zondagmiddag live-muziek tussen 15.00 en 17.00 uur!

Open Atelierdagen 5 en 6 oktober

Tijdens de open atelierdagen op 5 en 6 oktober zullen ruim dertig Zoetermeerse kunstenaars de deuren openen van hun werkruimte van 13.00 tot 17.00 uur op verschillende plaatsen in de stad. Op de flyers en affiches, in de advertenties in de lokale kranten en op de website www.terra-artprojects.com  staan alle deelnemende kunstenaars vermeld met het atelieradres. De open ateliers zijn herkenbaar aan de zwart/witte ateliervlaggen.

Nog meer activiteiten

De kunstmaand heeft nog meer in petto. Breng een bezoek aan het onlangs geopende TERRATORIUM in de Dorpsstraat 12. Daar is de expositie ‘evergreenZ’ de hele maand te bezichtigen. Een kunstproject van beeldend kunstenaar José Krijnen waarbij twintig ouderen van woonzorgcentrum Buytenhaghe de handvatten kregen om hun leefwereld te tonen. Gedurende een week fotografeerden zij hun omgeving met een iPad.

Nieuw in dit pand is ook de Terra Art Shop. Kunst voor de kleine beurs. Betaalbare kunst tot 200 euro. De openingstijden zijn donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur en zondag van 13.00 – 17.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-