JIP Zoetermeer en Meerpunt organiseren in de week van de opvoeding, van 7 tot en met 11 oktober diverse informatiebijeenkomsten. Ieder jaar helpt het Jongeren Informatie Punt tientallen jongeren met informatie en advies. Opvoeden Samen Aanpakken bijeenkomsten worden op allerlei opvoed thema's georganiseerd en blijken steeds weer zeer gewaardeerd. "De sfeer is ontspannen, omdat het geen training is en het is fijn om van elkaar te leren."

Opvoeden Samen Aanpakken

logo weekvdopvoeding 2013Deze ochtend is special voor jonge grootouders. Ook voor jonge grootouders verandert er veel als hun kind al jong een baby krijgt. Zeker als je kind nog bij je thuis woont en er problemen zijn met geld, school of werk. Als jonge grootouder wil je je kind en kleinkind volop steunen, maar kun je ook tegen flinke dilemma's aanlopen. Hoe steun je bijvoorbeeld je kind, zonder de hele opvoeding van je kleinkind over te nemen? Hoe stel je grenzen aan de financiële steun die je kunt bieden?

In de Opvoeden Samen Aanpakken bijeenkomst gaan jonge grootouders hierover met elkaar in gesprek. De ochtend wordt begeleid door een vrijwilliger en is er op gericht om van elkaar te leren, zonder een belerend vingertje. 

De ochtend vindt plaats bij het JIP Zoetermeer op 7 oktober van 10.00 tot 11.30 uur.

Ochtend voor jonge moeders

Jonge moeders krijgen flink wat op hun bordje. Een kind krijgen is fantastisch, maar als je zelf nog niet zo oud bent moet je vaak heel snel volwassen worden. Jongeren die voor hun 25ste een kind krijgen kunnen bij het Jongeren Informatie Punt terecht voor informatie en advies. De vragen die het JIP op het Jonge Moeder spreekuur (ook voor vaders!) krijgt gaan vaak over inkomen, scholing en huisvesting. Pas als dat geregeld is kun je na gaan denken over hoe je werk gaat combineren met de zorg voor je kindje. Of hoe je als vader en moeder op één lijn komt te zitten in de opvoeding van jullie kindje. En hoe zorg je dat je je vrienden niet uit het oog verliest?

De ochtend wordt begeleid door een vrijwilliger en je hoort veel ervaringen van de andere jonge moeders en kunt ook jouw eigen tips delen. En natuurlijk is het gezellig om andere jonge moeders te ontmoeten. Misschien houd je er wel een goeie vriendin aan over!

De ochtend vindt plaats bij het JIP Zoetermeer op 9 oktober van 10.00 tot 11.30 uur.

Ochtend voor ouders van kinderen met homoseksuele gevoelens

Als jongeren uit de kast komen hebben zij vaak al een hele worsteling door gemaakt. Een veel gestelde vraag aan onze jongerenadviseurs is "hoe vertel ik het mijn ouders?" of "wat zal mijn familie er van zeggen?". Het Jongeren Informatie Punt helpt deze jongeren met informatie en advies, want er is gelukkig veel hulp en informatie voor jongeren die worstelen met hun seksuele identiteit.

Als ouder is het vaak ook wel even schrikken en slikken. Soms heb je wel een vermoeden en bij anderen komt het als een donderslag bij heldere hemel. Je hebt zo een bepaald beeld van de toekomst voor jezelf en je kind, vaak met kleinkinderen. Daarnaast wil je een zorgeloze jeugd voor je kind. En dan is er ook nog de familie, de buurt, de kerkgemeenschap en de vrienden… wat zullen die er van zeggen?

Voor al deze vragen organiseren het JIP en het Meerpunt een Opvoeden Samen Aanpakken ochtend voor ouders en familie van homoseksuele kinderen. Samen met andere ouders/familie worden ervaringen en tips gedeeld. De ochtend wordt begeleid door een vrijwilliger die zorgt dat iedereen aan bod kan komen.

Aanmelden:

De ochtend vindt plaats bij het JIP Zoetermeer op 11 oktober van 10.00 tot 11.30 uur.

Aanmelden voor deze informatieochtenden kan via www.jipzoetermeer.nl  en voor meer informatie kunt u terecht bij het Meerpunt en het JIP, beiden gevestigd in de centrale bieb.

-advertenties-

-goede doel-