image previewDe stichting Kwaliteitsteam Buytenpark wil dat de gemeente Zoetermeer per direct stopt met de werkzaamheden in het Buytenpark. De gemeente is daar deze week begonnen met het graven van watergangen voor de nieuwe locatie voor Tuinvereniging Seghwaert.

De stichting tekent bezwaar aan tegen de nieuwe locatie van het tuinencomplex omdat deze de openheid van de polder aantast. Ook komen in het gebied beschermde diersoorten voor zoals de beschermde steenuil. Verder is het volgend de Stichting nog niet duidelijk of de tuinen wel gebruikt zullen gaan worden, nog maar de helft van het aantal tuintjes in ingevuld.

Volgens de gemeente is voor het graven van nieuwe watergangen geen vergunning nodig. Zij zeggen volgens het bestemmingsplan te handelen. De stichting Kwaliteitsteam Buytenpark overweegt om naar de rechter te gaan om de aanleg van het complex tegen te houden.

Tuinvereniging Seghwaert is nu nog gevestigd aan de Edisonstraat en moet daar weg, omdat de gemeente op termijn een andere bestemming voor deze grond heeft. Eerder deze zomer tekenden de gemeente en het bestuur van de tuinvereniging een overeenkomst over de uitplaatsing naar het Buytenpark. De nieuwe locatie ligt in het Buytenpark aan de zijde van de Achterweg.

-advertenties-

-goede doel-