fietsenZoetermeer wordt geen Fietsstad 2014. Onderzoekers van het landelijk bureau van de Fietsersbond hebben vandaag vijf andere kandidaat-gemeenten genomineerd. Voor de Fietsersbond, afdeling Zoetermeer is dit een teleurstelling, maar de afdeling begrijpt de keuze van de selectiecommissie wel.

Theo Hebing van de Fietsersbond: “De laatste jaren heeft de gemeente veel gedaan om het fietsen in Zoetermeer te verbeteren. Er zijn echter nog veel verbeteringen nodig. Zoetermeer is nog niet klaar voor de titel Fietsstad 2014, maar als de gemeente Zoetermeer in dit tempo doorgaat, dan zijn wij er van overtuigd dat zij bij een volgende Fietsstadverkiezing een veel grotere kans maakt. Daarom roepen wij de gemeente op om voortvarend door te gaan met het nog beter maken van het fietsklimaat.”

Fietsstad 2014

De verkiezing van de Fietsstad 2014 is een initiatief van de Fietsersbond. De titel wordt door een onafhankelijke jury toegekend aan de meest fietsvriendelijke gemeente van Nederland. Er wordt hierbij gelet op alles wat er voor de fietser wordt gedaan, met extra aandacht voor het thema ‘Fietsen zonder hindernissen’. De genomineerde gemeenten zijn:  Almere, Eindhoven, Enschede, Velsen en Zwolle. Op de website www.fietsstad2014.nl kunnen fietsers hun mening geven over de nominaties. De winnaar wordt op 8 mei 2014 bekend gemaakt.

Elke gemeente die zich voor de verkiezing heeft aangemeld ontvangt van de Fietsersbond een rapport met lokale aanbevelingen. Volgens de Fietsersbond kan de gemeente Zoetermeer nog verbeteringen realiseren bij de winkelcentra en veilige fietsroutes naar de basisscholen.

-advertenties-

-goede doel-