Om geld in te zamelen voor het goede doel - 3FM Serious Request - maakt GroenLinks-commissielid Jordy Boerboom een vijfdaagse fietstocht kriskras door het hele land. Op deze manier hopen Jordy en zijn broer een zo groot mogelijk bedrag in te zamelen voor het thema dat dit jaar door 3FM centraal is gesteld: meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik in conflictgebieden. De fietsafstand die ze zullen afleggen, bedraagt ruim 750 kilometer.

header-bg-2014

Sinds 2004 laten ieder jaar drie DJ's van 3FM zich zes dagen opsluiten in een glazen huis, om geld te vragen voor een ramp waar weinig aandacht voor is. Door het hele land vinden er inzamelingsacties plaats om een zo groot mogelijk bedrag bij elkaar te sprokkelen. Op initiatief van de fractie van GroenLinks, doneerde de gemeenteraad van Zoetermeer de afgelopen twee jaren ook geld aan 3FM Serious Request. Dit jaar maakt GroenLinks-commissielid Jordy Boerboom een fietstocht langs alle plaatsen waar het glazen huis ooit heeft gestaan: Den Haag, Leiden, Utrecht, Breda, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leeuwarden en Haarlem. Wens Jordy succes en sponsor hem via: www.kominactie.nl/TourdeSeriousRequest!

Jordy en zijn broer zeggen zelf het volgende over de beweegredenen voor hun inspannende tocht: "De reden om ons in te zetten, is het thema van Serious Request dit jaar: meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld. We hebben beide prachtige ervaringen opgedaan tijdens vrijwilligersprojecten in India en Cambodja. Tegelijkertijd hebben we hier van dichtbij de gevolgen gezien van seksueel geweld voor deze meisjes / vrouwen, maar zeker ook voor hun gezin. Met deze gedachte in ons hoofd zullen we die taaie 750 km dan ook zeker opvreten!"

-advertenties-

-goede doel-