portemonneeDe kosten voor Onroerende Zaakbelasting (OZB) en afvalstoffenheffing gaan volgend jaar voor een gemiddelde woning naar beneden. De rioolheffing stijgt gemiddeld met € 12,-. De OZB daalt met de door de gemeente berekende inflatie van 0,65% en de afvalstoffenheffing met ongeveer € 8,00. De totale woonlasten, OZB, afvalstoffenheffing en rioolheffing stijgen voor een gemiddeld huishouden met 0,5%.

De daling van de afvalstoffenheffing komt, omdat de gemeente heeft kunnen besparen op de kosten van het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval. De afvalstoffenheffing daalt nu voor het vierde jaar op rij. De inkomsten voor het onderhoud aan het riool zijn nu nog niet kostendekkend. De rioolheffing stijgt daarom komend jaar, waarbij de stijging niet meer is dan € 17,50 per huishouden. Gebruikers van een woning met een waarde van bijvoorbeeld € 200.000,- betalen in 2015 € 103,33 aan rioolheffing.

Makkelijker

Vanaf volgend jaar verbetert de dienstverlening van de automatische incasso. De ondergrens van de automatische incasso vervalt. Hiermee kunnen belastingbetalers ook kleine bedragen via automatische incasso betalen.

Ook verhoogt de gemeente de bovengrens van € 2000,- naar € 3000,-. Meer Zoetermeerse ondernemers kunnen daardoor mee doen aan de automatische incasso.

-advertenties-

-goede doel-