DSC 0011De trampolinespringers van Pro Patria gaan 2014 sterk afsluiten. Zowel het A- als beide B-teams van Pro Patria wisten zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap trampolinespringen voor teams over drie weken in Oss.

Het eerste team van de Zoetermeerse club plaatste zich na de kwalificatiewedstrijden als 2e voor de NK finale achter Triffis-Alkmaar en voor KDO-Apeldoorn. Pro Patria A1 bestaat uit Jackie Lionahr, Melanie van Duin (net terug van het WK in USA), Ashley Kuijper en Jaimy van Zundert. De A-finale Nederlandse Kampioenschappen voor clubteams vindt plaats op zaterdag 13 december aanstaande in Oss met de beste 6 clubteams uit de competitie. De overige 3 teams zijn TSV-Hoogezand, TVIJ-IJmuiden en TurnOss-Oss.

In de B klasse is Pro Patria present met maar liefst 2 teams. Het B2 team wordt gevormd door Demi Bosma, Nadia la Vos, Quinty Lakho en Marnix van Eijk, het B3-team door Rozemarijn van der Dorp, Sharona Westenberg en Shaya van Houdt. Zij kwalificeerden zich als 6 en 7e. In de finale hebben alle team gelijke kansen, want iedereen begint met nul punten. Zowel in de A-finale als B-finale hebben Zoetermeerse trampolinespringers kansen op een podiumplaats.

Naast de teams in beide hoogste klassen komen ook nog twee teams uit de E-klasse voor Pro Patria uit tijdens het NK.

Overigens hadden de springers afgelopen weekend een primeur. De vereniging is bezig met een nieuwe kledinglijn. De kleding wordt geleverd door de kledingleverancier en sponsor SportEmotion uit Barendrecht. De A/B trampolinespringers droegen de nieuwe trainingspakken afgelopen weekend voor het eerst. De reacties van zowel trainers, springers maar ook van het publiek waren zeer positief. SportEmotion sponsort de A/B springers en de A en B lijn turnen dames.

-advertenties-

-goede doel-