sint-piet-rug2In de wijk Buytenwegh wordt door wijkbewoners en verschillende organisaties uit de wijk een sinterklaasfeest georganiseerd. Het wordt zaterdag 29 november een groot feest met allerlei activiteiten voor kinderen!

Het feest begint in winkelcentrum Buytenwegh, vanaf 11.00 uur is de Sint met Pieten hier al aanwezig en gaat hij langs diverse winkels. Om 13.00 uur zal wijkwethouder Taco Kuiper op het Kentgensplein in het winkelcentrum de Sint welkom heten. Daarna reikt hij de prijzen uit van de winkeliersactie, vanaf 15 november krijgt het publiek in het winkelcentrumactiekaarten waarmee zij kunnen meedingen naar de prijzen zoals waardebonnen en een kadopakket.

In het gebouw van Reakt, midden in het winkelcentrum, kunt u van 11 tot 15 uur de speciale Sint rommelmarkt bezoeken. Lekker snuffelen tussen de spulletjes of genieten van echte sinterklaaslekkernijen.

Om 13.30 uur rijdt de sint in de koets door de wijk naar Buurtvereniging Buytenrode begeleid door de band Harpe Davids. De route van Sinterklaas eindigt bij de buurtvereniging, waar in de gymzaal aan de Cesar Franckrode een leuk sinterklaasfeest wordt gehouden voor de kleinste Sintfans van 3 tot 9 jaar. Om 14.00 uur start de pietengym voor kinderen van 10 tot 13 jaar in sporthal aan de Den Brabanderhove.

Vooraf aanmelden voor deze activiteiten is verplicht en kan via Reakt, aan de Teldersrode 25, op werkdagen tussen 9.00 -17.00 uur. Er zijn een maximaal aantal kaartjes beschikbaar. De pietengym kost € 0,50 en het sinterklaasfeest kost 1 euro. Op vertoon van de Zoetermeerpas is de entree gratis. Voor nadere informatie kunt u terecht bij PiëzoCentrum Buytenwegh op maandag en dinsdag tussen 10-12 uur op telefoonnummer 079-3603988. U kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dit sinterklaasfeest is tot stand gekomen door de medewerkingen van wijkbewoners, winkeliersvereniging, Middin, Reakt/Parnassia, Wijkpost, WAS Buurtvereniging Buytenrode, stichting Piëzo en vele anderen.

-advertenties-

-goede doel-