20141110-3265720141110-32651Leerlingen uit 4 HAVO en4 VWO van het Eramuscollege uit Zoetermeer hebben, onder leiding van de docenten Dorothea de Jong en Els Rensink, hun kijk op het Stadshart uitgebeeld. Vanaf maandag 10 november is het resultaat te zien in het Stadhuis, maar óók op het Stadhuisplein! In de avond worden de tekeningen van de scholieren 5 bij 5 meter groot op het Stadhuisplein geprojecteerd.

De jongeren werd gevraagd naar ideeën om het Stadshart te verbeteren, maar uit het project kwam naar voren dat zij het Stadshart eigenlijk prima vinden zoals het nu is! De leerlingen hebben eerst een les door het Stadshart gelopen om foto’s te maken en ideeën op te doen voor hun tekeningen, deze werden daarna op school verder uit gewerkt. Docente Dorothea de Jong: “Het was voor de leerlingen een lastige opdracht! Allereerst moesten ze in zwart-wit werken, omdat dat voor de projectie nodig is. Maar het allerlastigste vonden de leerlingen de deadline, het moest echt voor een bepaalde datum klaar zijn omdat de datum voor de expositie en de projecties al vast stond! Een lastige maar daardoor wel heel leerzame opdracht!”

projectie

Wethouders Marc Rosier (Stedelijke Ontwikkeling) en Isabelle Vugs (Onderwijs) bekeken als eerste bezoekers de tekeningen in het Stadhuis. Isabelle Vugs: “Het geeft een goed beeld van wat de jongeren in het Stadshart aantrekkelijk vinden: shoppen, uitgaan en bijvoorbeeld de bioscoop zie je steeds terugkomen in de tekeningen”.

-advertenties-

-goede doel-