dp-orgel-oude-kerk-versierdHet tweede lustrum van Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer wordt gevierd met een gratis concert, zoals de Stichting al 10 jaar lang organiseert. Het sprankelende eerste lustrumconcert ligt veel bezoekers nog vers in het geheugen. Toch staat het tweede lustrumconcert al weer voor de deur. De afgelopen vijf jaar heeft de Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer zich mogen verheugen in een gestaag groeiend bezoekersaantal. Dat geeft het bestuur een extra stimulans het tweede lustrum te vieren met een feestelijk gratis concert op vrijdag 14 november om 20.00 uur in de Oude Kerk in Zoetermeer.

Het gevarieerde programma wordt verzorgd door musici, die in de afgelopen vijf jaar regelmatig hebben opgetreden tijdens de wekelijkse lunchpauzeconcerten:

Erwin Weerstra (vleugel), duo Heemsbergen & Van Jaarsveld (vleugel en klarinet), Danzi kwartet (2x altviool, cello en klarinet) en Ronald de Jong (orgel). Het programma wordt gepubliceerd op de website www.concertenzoetermeer.nl . Er is een korte pauze waarin koffie en thee aangeboden wordt.

dp-OudekerkorgelHet bestuur van de stichting en de organisatie van de concerten zijn volledig in handen van vrijwilligers. De subsidie van de gemeente Zoetermeer, de bijdragen van cultuurfondsen, de ontvangsten van donateurs en sponsors en de opbrengst van de collecte na elk concert zijn onmisbaar om de hoge kwaliteit van de concerten vast te houden. Het bestuur wil met dit lustrumconcert daarom niet alleen feest vieren, maar zeker ook iedereen bedanken voor hun bijdragen en getoonde betrokkenheid.

Naast de wekelijkse lunchpauzeconcerten organiseert de stichting op zaterdagmiddag maandelijks een orgelconcert en vier keer per jaar een inloopconcert. Incidenteel vinden bijzondere concerten plaats, zoals in 2011 het concert met het Trolhattans Kamerkoor uit Zweden en in 2012 het optreden van het Boys’ Choir of All Saints’ Church uit Engeland. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

-advertenties-

-goede doel-