09Deze week is een uniek project van start gegaan in Zoetermeer. Leerlingen van het Oranje Nassau College, locatie Clauslaan, gaan de komende weken katten voorlezen bij het Dierentehuis. Het project is geïnspireerd door een soortgelijk project in het Amerikaanse Pennsylvania. Het idee is dat kinderen op deze manier zonder oordeel of commentaar kunnen oefenen met (voor)lezen en de asielkatten krijgen zo wat extra aandacht en contact.

10Dit project is een samenwerkingsverband tussen het Oranje Nassau College, Dierentehuis Zoetermeer en Stichting MOOI. Leerlingen gaan (in het kader van hun Maatschappelijke Stage) voorlezen aan katten om zo hun taal- en leesachterstand te verminderen.

Dinsdag 3 november vond een startbijeenkomst plaats bij het Dierentehuis waarbij alle deelnemende leerlingen, vrijwilliger(s), mentoren en andere betrokkenen aanwezig waren. Er is uitleg over het project gegeven en de leerlingen hebben een rondleiding gekregen.

Vanaf 18 november komen de leerlingen elke dinsdag van 15.00 tot 16.00 uur naar het Dierentehuis. Deze leerlingen lezen ieder in een eigen ruimte een aantal toegewezen katten voor, zo kunnen zij zonder oordeel oefenen en fouten maken. De leerlingen die niet aan het voorlezen zijn helpen de vrijwilligers van het Dierentehuis bij allerlei werkzaamheden.

Wilt u meer informatie over dit unieke project, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-