Ray Wilson Genesis ClassicDe maand november staat bij Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer in het teken van Genesis. De muziek van Genesis is tijdloos en vandaag de dag heeft de band een ware cultstatus. Vrijdag 14 november begint de Genesis maand met een Ode aan Frank Zappa door The Grandmothers of Invention. Op zaterdag 15 november komt Ray Wilson voor een exclusieve Classic Genesis show naar Nederland. Op vrijdag 21 november wordt de legendarische Foxtrot show uitgevoerd door The Musical Box.

Grandmothers pers 1The Grandmothers of Invention is één van de belangrijkste groepen die de muziek van Frank Zappa levend houdt. De band bestaat uit de originele Zappa/Mothers of Invention leden Bunk Gardner, Don Preston en David Parlato. Op vrijdag 14 november komen deze oudgedienden van Frank Zappa naar Nederland voor een concert in Cultuurpodium Boerderij.

Ray Wilson verwierf grote bekendheid als zanger van de progressieve rock band Genesis. Na het vertrek van Phil Collins in 1996 wordt Ray Wilson door Mike Rutherford en Tony Banks gekozen tot nieuwe frontman van de legendarische band. Ray Wilson brengt samen met Genesis het album ‘Calling All Stations’ uit en een Europese tour volgt. In 1999 valt het doek voor Genesis. Ray Wilson richt zich hierna op zijn soloproject CUT_ en zijn band Stiltskin. Voor deze gelegenheid komt Wilson met een 9-koppige band naar de Boerderij voor een exclusieve Genesis Classic show. Genesis klassiekers zoals je ze nog nooit eerder hebt gehoord.

Op vrijdag 21 november wordt de legendarische Foxtrot show van Genesis uitgevoerd door The Musical Box. In 1993 bundelt een team van muzikanten, technici en Genesis verzamelaars de krachten voor de reproductie van Genesis concerten uit het Peter Gabriel tijdperk. Dit is het begin van The Musical Box, één van ‘s werelds meest populaire Genesis tribute bands. The Musical Box combineert muziek en theater op de bijzonder kenmerkende Genesis wijze. De unieke 'white show' is gereconstrueerd op basis van foto's van originele concerten, krantenartikelen en informatie van mensen die getuigen waren van de originele "Foxtrot" Tour. Klassiekers als "Watcher of the Skies" en "Supper's Ready" zullen natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast hoor je nummers van de albums Nursery Crime en Trespass.

 

Vrijdag 14 november 2014: The Grandmothers of Invention

Aanvang 20.00 uur, avondkassa geopend vanaf 19.30 uur

Toegang 25,- euro (vvk excl. servicekst) / 29,- euro (avondkassa indien beschikbaar)

 

Zaterdag 15 november 2014: Ray Wilson exclusieve Classic Genesis show

Aanvang 20.30 uur, avondkassa geopend vanaf 19.30 uur

Toegang 29,- euro (vvk excl. servicekst) / 34,- euro (avondkassa indien beschikbaar)

 

Vrijdag 21 november 2014: The Musical Box legendarische Foxtrot show

Aanvang 20.30 uur, avondkassa geopend vanaf 19.30 uur

Toegang 38,- euro (vvk excl. servicekst) / 42,- euro (avondkassa indien beschikbaar)

 

De voorverkoop loopt via www.ticketmaster.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de kassa van de Boerderij.

Cultuurpodium Boerderij

Amerikaweg 145, Zoetermeer

www.cultuurpodiumboerderij.nl

-advertenties-

-goede doel-