ronald-de-jong-achterorgelHet traditionele Sinterklaasconcert voor jong en oud is altijd zeer geliefd en ook nu weer een concert met een knipoog. Ronald de Jong zal op het grote orgel van de kerk weer improviseren op 'zie ginds komt de stoomboot' en vele andere bekende liedjes.

Vrolijke traditionele klanken op soms eigentijdse manier gespeeld, op het oudste en misschien wel mooiste muziekinstrument van Zoetermeer: het Lohman orgel uit 1838. Normaliter beginnen de concerten om 12.45 uur , maar dit keer zal het concert om 13.00 uur beginnen ivm de schoolkinderen die dan ook kunnen komen. Het concert is gratis toegankelijk.

 

Maandelijks orgelconcert

Zaterdag 30 november  zal het maandelijkse orgelconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) worden verzorgd door Gerben Mourik. De aanvangstijd is 15.00 uur tot 16.00 uur Het concert is gratis toegankelijk maar er is wel een collecte bij de uitgang .

dp-orgel-oude-kerk-versierdOp het programma staan werken van o.a  J.S Bach,A van der Horst,C.Franck ,A.Engels en G. Mourik (improvisaties) Gerben is één van de grootste improvisatoren van Nederland en heeft een aantal jaren terug het Internationale improvisatieconcours Haarlem gewonnen. Hij is als vaste organist verbonden aan de grote kerk te Oudewater en geeft concerten in binnen en buitenland.

De organisatie van de orgelconcerten, inloopconcerten  en de wekelijkse lunchpauzeconcerten is in handen van de “Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer”. www.concertenzoetermeer.nl

 

-advertenties-

-goede doel-