sh-bibliotheek3Bibliotheek Zoetermeer bestaat deze maand vijftig jaar. In 1963 opende het eerste filiaal - aan de Meidoornlaan – en groeide sindsdien uit tot de grootste en drukstbezochte culturele instelling van Zoetermeer. Op zaterdag 30 november viert de bibliotheek haar jubileum.

In zowel de Hoofdbibliotheek als de 2 wijkbibliotheken Oosterheem en Rokkeveen vinden allerlei feestelijke activiteiten plaats. De rode loper ligt voor u uit vanaf 11.00 uur. U wordt ontvangen met koffie, thee en een gebakje. Ook voor de kinderen is er iets lekkers.

In de wijkbibliotheken treedt troubadour Jan van der Burg op en laat Biebpiet van zich zien en horen! Laat u in de Hoofdbibliotheek verrassen door de creatieve rijmsels van sneldichter Marcel Vaandrager. Kinderen kunnen zich op de benedenverdieping tot hun favoriete tekenfilmfiguur of een dier laten schminken door Barbara Goossens en haar team. Voor de gelegenheid staat ook de Game Case klaar waar kinderen de hele middag kunnen gamen.

Het Let's Learn plein is deze dag ook geopend, met diverse digitale snufjes om te proberen en om de Test-je-Bieb-Kennis-Quiz te spelen op het digibord. Voor zowel jeugd als volwassenen wordt er op het Let’s Learn-plein doorlopend een quiz gespeeld waar je een klein prijsje mee kunt winnen. En ook lopen er Biebpieten rond, in zowel de Hoofdbibliotheek als in het Stadshart!

En durf jij voor de camera een verhaal te vertellen over jouw ervaring met de bibliotheek? Er is een speciale studio gemaakt – vergelijkbaar met Achterwerk in de kast - om jouw verhaal te filmen. Verschillende fragmentjes worden later gemonteerd in een jubileumfilmpje. Kortom, een feestelijke dag waar iedereen van harte welkom is!

-advertenties-

-goede doel-