fietspadDe ANWB heeft laten weten dat zij lichtgevende verf voor fietspaden hebben ontwikkeld. Zó! Zoetermeer is direct na het verschijnen van dit bericht door bewoners benaderd die vroegen of dat er ook in Zoetermeer zou kunnen komen, omdat het op sommige fietspaden erg donker is (genoemd werden met name het Godfried Bomanspad en het pad bij ’t Lange Land.)

De ANWB is op zoek naar fietspaden om de lichtgevende verf uit te proberen en te testen. De fractie van Zó! Zoetermeer zou graag zien dat dat dit in Zoetermeer getest gaat worden, het is een innovatieve ontwikkeling die goed past bij Zoetermeer.

De Glow –verf neemt overdag licht op en geeft deze ‘s nachts weer af, waardoor de belijning op het fietspad ook in het donker goed zichtbaar blijft. Doordat bochten en obstakels zoals paaltjes zo beter zichtbaar worden op het fietspad hoopt de ANWB het aantal eenzijdige fietsongelukken te verminderen.

De ANWB wil zo snel mogelijk aan de slag om een eerste fietspad in Nederland aan te pakken. ANWB-leden worden opgeroepen foto’s te maken van onveilige fietspaden en deze aan te melden.

-advertenties-

-goede doel-