Foto Hans de Wit35 jaar geleden zette Zoetermeerder Hans de Wit zijn eerste stappen in de beroepswereld van musici. Alle reden voor een feestje! En dat krijgt hij. Eén van zijn huidige koren, Invasion uit Zoetermeer, startte samen met de jubilaris een jubileumcommissie en organiseerde het Benefietconcert Symphonica@White.

Ruim 25 jaar woont Hans de Wit al in Zoetermeer. Als geboren Willemstadter (NB) trok hij als tiener naar Rotterdam om daar aan het Conservatorium te starten met zijn opleiding orgel. Al snel koos hij als tweede hoofdvak voor directie (dirigeren) waarin hij zijn absolute passie vond. Na zijn opleiding was hij dirigent van diverse koren in Noord-Brabant en toen hij naar Zoetermeer verhuisde, verplaatsten zijn werkzaamheden zich geleidelijk naar deze nieuwe regio. Op dit moment dirigeert hij twee koren in het Westland (Westlands Mannenkoor en het Westlands Dameskoor), twee koren in Zoetermeer (Zoetermeers Dameskoor en Invasion) en tevens het Breda’s Mannenkoor.

35 jaar later heeft Hans nog steeds evenveel plezier in het vak en kan terugkijken op een groot aantal projecten, radio- en tv-opnames, koorreizen in zowel Europa als daarbuiten en nog veel meer. Op 22 november viert hij zijn jubileum met een concert van het koor Invasion in de NicolaasKerk, Dorpsstraat 26 te Zoetermeer. Het koor wordt begeleid door een combo en het Westlandse blaaskwintet Hi-Five. Ook zal een aantal solisten – waaronder Ernst Daniel Smid, Wendy Krikken, Marjolein de Wit en Rutger de Vries – medewerking verlenen.

Ronald McDonald Kinderfonds

De volledige opbrengst van het concert zal worden geschonken aan het Ronald Mc Donald Kinderfonds; een organisatie die Hans al jarenlang ondersteunt. Helaas is het concert al volledig uitverkocht, maar een ieder die nog een bijdrage wil leveren in de vorm van sponsoring of gift kan contact opnemen met: 06-52441263 of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-