De recherche in Zoetermeer onderzoekt de straatroof  van 16 oktober op de Eerste Stationsstraat, waarbij een 21-jarige man uit Zoetermeer zou zijn bedreigd met een vuurwapen, waarna de daders er met zijn auto vandoor gingen. Een zogenoemde carjacking.

2012 0226010De Zoetermeerder vertelde dat hij even voor 19.30 uur op de parkeerplaats bij station Zoetermeer-Oost door een man werd aangesproken en door een andere man werd bedreigd met een vuurwapen. Hij rende weg en liet daarbij de sleutel in het contactslot van zijn auto, een paarse Peugeot 307, zitten. Kort daarop zag hij de twee mannen in zijn auto voorbijrijden. Achter zijn auto reed een zwarte Fiat Stilo met twee inzittenden. Volgens de Zoetermeerder waren ook deze twee mannen betrokken bij de beroving.

De gealarmeerde politie is direct met veel eenheden op zoek gegaan naar de gestolen auto en de zwarte Fiat Stilo, maar heeft deze allebei niet meer aangetroffen.

Het slachtoffer heeft naar eigen zeggen geprobeerd verschillende mensen aan te spreken na de beroving, waaronder een iets oudere man die in een auto zat te wachten. De recherche in Zoetermeer komt graag in contact met deze mensen.

Signalementen

De man die het slachtoffer aansprak is een licht getinte man van 20 tot 26 jaar oud. Hij is 1.70 tot 1.75 meter lang en heeft een gezet postuur. Hij heeft kort, stekelig zwart haar en een kleine snor en baardje. Hij droeg een zwarte jas en een zwarte trainingsbroek. Hij sprak met een zachte g.

De man die het slachtoffer met een vuurwapen bedreigde is een licht getinte man van 20 tot 26 jaar oud. Hij is 1.80 tot 1.85 meter lang en heeft een tenger postuur. Hij had volgens het slachtoffer een onverzorgd uiterlijk en droeg een baard. Hij had zwarte kleding aan en droeg een petje met flappen ter hoogte van de oren.

De bestuurder van de Fiat Stilo is een licht getinte man van rond de 20 jaar oud. Hij heeft een gezet postuur en kort, krullend zwart haar. Hij droeg een bril. Hij was in het zwart gekleed en droeg handschoenen.

De bijrijder van de Fiat Stilo is een licht getinte man van rond de 18 jaar oud met een normaal postuur. Hij droeg een donkergekleurde jas, mogelijk van het merk Canadian Goose met een logo op de linkermouw.

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van de beroving op de Eerste Stationsstraat? Bent u aangesproken door het slachtoffer? Hebt u de paarse Peugeot 307 en de Zwarte Fiat Stilo zien rijden? Of hebt u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de recherche in Zoetermeer via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. via 0800-7000.

-advertenties-

-goede doel-