De gemeente Zoetermeer doet mee aan een landelijk onderzoek naar het inzamelen en recyclen van drankenkartons. Het onderzoek beperkt zich tot Rokkeveen.

20131115-5721Sinds 1 juni leveren de inwoners van Rokkeveen drankenkartons in, gescheiden van het overige afval. Deelname aan deze pilot is nu verlengd tot 1 februari 2014. Met deze proef worden onder meer de kosten en de voordelen voor het milieu van het inzamelen en recyclen van drankenkartons onderzocht. Klaasjan de Jong (wethouder Natuur,  verantwoordelijk voor afvalinzameling): “Drankenkartons recyclen is milieuvriendelijk. Wij doen graag mee aan duurzame projecten die zorgen voor de verbetering van ons leefklimaat.”

Ondergrondse containers

Tijdens de proefperiode worden de lege drankenkartons gescheiden ingezameld en ingeleverd bij de ondergrondse containers in Rokkeveen. Om goed onderzoek te kunnen doen, zijn veel drankenkartons nodig. De gemeente hoopt de komende maanden op medewerking van de bewoners van Rokkeveen.

Kennisinstituut Duurzaam Verpakken

De pilot vindt plaats onder leiding van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Na afloop van het onderzoek worden de resultaten aan staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu gerapporteerd.

Meer informatie over dit onderzoek staat op www.zoetermeer.nl/drankenkartons  of op www.schuddenscheiden.nl .

-advertenties-

-goede doel-