Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om mee te werken aan de uitbreiding van SnowWorld met een verlenging van de derde baan onder dezelfde randvoorwaarden die voor de uitbreiding met een vierde baan golden. De mate waarin het groen wordt gecompenseerd gaat de gemeente samen met vertegenwoordigers van belangenorganisaties invullen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 12 november besloten.

Na het afblazen van de uitbreiding met een vierde baan heeft SnowWorld de afgelopen maanden gewerkt aan plannen voor het verlengen van de derde baan. Dat heeft geresulteerd in een schetsontwerp dat de instemming heeft van de stadsbouwmeester en dat verder wordt uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Met het raadsbesluit over de vierde baan heeft de gemeente een aantal randvoorwaarden vastgesteld die ook van toepassing zijn op dit ontwerp voor de verlenging van de derde baan. Het nieuwe plan past binnen deze randvoorwaarden.

snowworld2De derde baan krijgt een lengte van driehonderd meter en een hoogte van 68,4 meter boven NAP. De kop van de baan is open, zodat skiƫrs de omgeving kunnen zien. De brandtrap naast de kop wordt ook een uitkijktoren, die toegankelijk is voor andere bezoekers van het Buytenpark.

De gemeente maakt samen met het Kwaliteitsteam Buytenpark en andere belanghebbenden een ontwerp voor het te compenseren groen. De natuurkern van het park (het voormalige natuurstergebied) wordt uitgebreid met de oppervlakte van de uitbreiding van de derde baan en voor de invulling daarvan gaat de gemeente in gesprek met het Kwaliteitsteam Buytenpark en andere belanghebbenden.

SnowWorld dient naar verwachting in het eerste kwartaal van 2014 een aanvraag in voor een omgevingsvergunning voor de uitbreidingsplannen. De stadbouwmeester, de onafhankelijke partij die het uiterlijk van nieuwe gebouwen toetst, heeft het huidige ontwerp voorlopig goedgekeurd. Zijn definitieve oordeel velt hij nadat SnowWorld de vergunningsaanvraag heeft ingediend. De gemeente begint in het eerste kwartaal van 2014 ook met de bestemmingsplanprocedure via een coƶrdinatieregeling. SnowWorld zorgt voor een aangepast bestemmingsplan, dat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2015 aan de gemeenteraad kan worden aangeboden.

-advertenties-

-goede doel-