Overdrachtsmoment Zoetermeer

foto: van l naar r: Germien la Grand, directeur Palet Welzijn, Jolanda Letterie, directeur Stichting MOOI!, Lucia Tielen, directeur Stichting Rondom Mantelzorg en Katrien Stuyt, namens de gemeente Zoetermeer. 

Tijdens de Dag van de Mantelzorg, die afgelopen zaterdag in de hoofdbibliotheek werd gevierd, heeft Stichting Rondom Mantelzorg officieel haar dienstverlening overgedragen naar de organisaties Palet Welzijn en Stichting MOOI! Deze twee organisaties nemen vanaf 1 januari 2014 mantelzorgondersteuning en de inzet van zorgvrijwilligers over van Stichting Rondom Mantelzorg. Zaterdag 9 november overhandigde de directeur van Stichting Rondom Mantelzorg, Lucia Tielen op symbolische wijze een mantel aan de directeuren van de beide organisaties met het verzoek goed voor deze mantel, wat symbool staat voor mantelzorgers en ook zorgvrijwilligers in Zoetermeer, te zorgen. Germien la Grand, directeur van Palet Welzijn: “Dank dat wij deze mantel mogen ontvangen. Het spreekt voor zich dat wij ons zullen inzetten om goed voor ‘het kindje’ van Stichting Rondom Mantelzorg te zorgen. De dienstverlening aan mantelzorgers en het zorgvrijwilligerswerk past goed binnen de visie en opdracht van onze organisatie en die van Stichting MOOI! en we zijn blij dat we de medewerker(s) van Stichting Rondom Mantelzorg in dienst hebben kunnen nemen. Zij zijn als het ware de kennisdragers, en nemen een schat aan ervaringen en contacten mee”.

Namens de gemeente sprak Katrien Stuyt beide organisaties toe om de uitvoering en kwaliteit van dienstverlening goed op te pakken en te continueren, uiteraard onder toeziend oog van de gemeente.

Naast de overdracht waren er ook veel activiteiten voor de mantelzorgers zelf. In de bibliotheek werden mantelzorgers ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers. Het Zoetermeerse popkoor 'Just for Fun' trad op voor het publiek en Yvonne Keuls vermaakte het publiek met voorleeswerk uit haar eigen boek 'Mevrouw, mijn moeder'. Naast ontspanning, was er ook informatie te halen bij 10 Zoetermeerse organisaties die op deze dag hun zorgaanbod voor mantelzorgers presenteerden.

Meer informatie: www.rondommantelzorg.nl . Tot eind van dit jaar kunnen mantelzorgers en zorgvrijwilligers op gebruikelijke wijze nog terecht bij Stichting Rondom Mantelzorg.

-advertenties-

-goede doel-