Rob-Verbunt-Winnaars-VIP-Speld-2012

De VIP huldiging in 2012, foto Rob Verbunt

Afgelopen week ontvingen negen Zoetermeerders het feestelijke nieuws, dat zij dit jaar genomineerd zijn voor een Vip Speld. De onderscheiding, die jaarlijks vanuit Vip wordt toegekend aan vrijwilligers die zich op een bijzondere manier voor hun organisatie hebben ingezet, wordt op donderdag 28 november, samen met de gemeentelijke Vrijwilligersprijzen uitgereikt door Burgemeester Aptroot en wethouder Klaasjan de Jong in het CKC aan de Leidsewallen.

Er zijn drie Vip Spelden te vergeven. De spelden worden vervaardigd door de kunstenaar Ton van der Spek en gelden sinds jaar en dag als hoge waardering van organisaties, richting hun vrijwilligers.

Uitblinkers

Voorafgaand aan de bekendmaking van de nominaties bekeek een vijfkoppig jury bestaande uit een oud-wethouder, een maatschappelijk betrokken ondernemer, een lid van de WMO raad, een Vip Speld winnaar van vorig jaar en de manager van Stichting MOOI, alle inzendingen. De negen geselecteerden, te weten Wil Hebink, Eddy Molle, Ruud van Wijngaarden, Wout van Vugt, Corrie Hagoort, Francisco Monteiro, Henk Steensma, Janneke van Kempen en Wout Jonker, blonken onder meer uit wegens hun positieve bijdrage, het vermogen tot verbinden, innovatie en het vervullen van een voorbeeldrol.

Gemeentelijke vrijwilligersprijs

Naast de Vip Spelden worden op 28 november ook de gemeentelijke Vrijwilligersprijzen uitgereikt. De geldprijzen van respectievelijk €1000,-, €500,- en €250,- gaan naar vrijwilligersorganisaties die binnen het thema van ‘erkenning en waardering’ een bijzondere prestatie richting hun vrijwilligers hebben geleverd.

Bijwonen?

De Vip Spelden en de Vrijwilligersprijzen worden op donderdag 28 november vanaf 19.45 uur uitgereikt in het CKC, Leidsewallen 80.

Na afloop is er gelegenheid voor een hapje en een drankje en natuurlijk voor het feliciteren van de gehuldigde vrijwilligers en organisaties.

Wilt u de uitreiking bijwonen? Meld u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-