KunstcommissiePW

v.l.n.r. Henk Steensma, Ruud van Wijngaarden en Ron Schipper.

Palet Welzijn (onderdeel van Vierstroom) heeft het mogelijk gemaakt om in een aantal locaties kunstexposities te organiseren. In Zoetermeer gebeurt dat in drie locaties. De organisatie is in handen gegeven van een 'kunstcommissie', die uit drie enthousiaste vrijwilligers bestaat.

De exposities zijn te zien in de locaties woonzorgcentrum Buytenhaghe, verpleeghuis Monteverdi en verpleeghuis Vivaldi. Overigens is niet uitgesloten dat nog meer locaties van Vierstroom ruimte bieden om exposities in te richten.

Belangstellende kunstenaars – zowel professionals, maar zeker ook amateurs – uit Zoetermeer en regio kunnen zich bij de kunstcommissie aanmelden en gedurende een periode van twee maanden hun kunstwerken exposeren. Naast schilderijen, grafische werken en foto's, is er in elke locatie ook plaats voor objecten, keramiek en sieraden in een fraai verlichte vitrine. Geïnteresseerde exposanten kunnen contact opnemen met Ruud van Wijngaarden, telefoonnummer (079)3316482. Voor het exposeren van kunstwerken in de vitrines kan men terecht bij Ron Schipper, telefoonnummer (079)8881730. Henk Steensma verzorgt de pr.

Dat in de drie locaties met kunst kan worden geëxposeerd, is een uitstekend initiatief van Palet Welzijn, want er is een behoorlijk gebrek aan expositieruimte in Zoetermeer.

 

Wat beoogt de kunstcommissie Palet Welzijn?

In een onderlinge taakverdeling verzorgen de commissieleden exposities in locaties van Vierstroom/Palet Welzijn, met als voornaamste doel om de bewoners te plezieren met kunstwerken in allerlei vormen. Maar ook andere geïnteresseerde bezoekers zijn zeer welkom om ervan te genieten. Iedereen kan de exposities komen bekijken dagelijks van

11 tot 16 uur (ook in de weekenden). De kunstwerken zijn in overleg met de kunstenaar te koop tegen redelijke prijzen.

Zowel amateurs als professionele kunstenaars kunnen hun werk tonen. In de genoemde locaties staan ook vitrines, waarin objecten, beelden, sieraden, e.d. geëxposeerd kunnen worden.

-advertenties-

-goede doel-