Loopt lekkerLang hebben de leden van Loop Lekker niet samen kunnen trainen, maar hebben ze elkaar gemotiveerd om te blijven hardlopen door via apps tegen elkaar te strijden. Nu samen trainen weer mogelijk is, bedachten zij een originele manier om toch een wedstrijd te kunnen houden.

Sinds een tijd mag er gelukkig weer samen getraind worden, uiteraard met in acht houding van de geldende regels. Helaas zijn er weinig tot geen wedstrijden waar leden zich op kunnen voorbereiden. Hierdoor missen sommige lopers toch wel de spreekwoordelijke stok achter de deur. Daarom heeft trainer Mattijn iets bedacht voor zijn leden: afgelopen zondag 6 september was er geen gewone training om 9.30 uur bij het Noord AA, maar een Chase Race van 5 km. Dit houdt in dat iedereen zijn snelste tijd over 5 km aangeeft bij inschrijving. Naar aanleiding van deze tijden hebben de trainers een startvolgorde vastgesteld, de minst snelle lopers starten als eerst en de snelste loper als laatste. Iedereen loopt hetzelfde parcours en zo motiveert iedereen elkaar op het parcours.

De lopers die zichzelf het best verbeterd hebben zijn Cathelijne Tiel bij de dames en Xander Tiel bij de heren. Zij mogen zich officieel clubkampioen noemen van 2020.

Zondag 20 september begint er weer een 8-weekse starterscursus. Normaal worden deze starterscursussen afgesloten met een regionale loop. Helaas is dat nu niet mogelijk, maar de nieuwe lopers kunnen nu wel meedoen aan de volgende Chase Race.

-advertenties-

-goede doel-