Afgelopen week vonden de Nationale Jeugd Kampioenschappen Tennis in Hilversum plaats. De beste 32 jeugdtennissers van Nederland streden hier om de nationale titel enkel- dubbelspel van de Nationale Kampioenschappen. Zoetermeerder Kyvan Rietkerk liet sterk spel zien.

Zoetermeers tennistalent Kyvan Rietkerk, leerling van Picasso Lyceum, liet zich wederom niet stoppen. De net 15 jarige tennisser, spelend bij Pure Tennis / Focus Tennis Academy speelde goed en pakte zowel in het enkelspel als in het dubbelspel de Nationale Titel bij jongens t/m 16.

In een spannende finale versloeg hij na een verloren 1e set alsnog zijn trainingsmaatje Daniel Verbeek met 4-6 7-5 6-2. Met zijn partner Abel Forger won hij daarna ook nog de dubbelspeltitel door in de finale met 13-11 de supertiebreak te winnen!

Een extra bijzondere prestatie gezien Kyvan 1e-jaars in deze leeftijdscategorie is. Voor Kyvan was overigens het spelen voor een Nederlands titel niet nieuw. Drie jaar geleden werd hij in de categorie t/m 12 jaar al Nederlands Kampioen in enkel-dubbelspel. Vorig jaar, in de categorie t/m 14 jaar verloor hij de finale in enkelspel, maar pakte hij wel de titel in het dubbelspel.