IMG 2535De eigenaar van de Zoetermeerse Dojo Hokori Meiyo, Wesley Jansen, bedacht al snel toen zijn dojo op slot moest vanwege corona dat het goed zou zijn als zijn leden konden blijven trainen. Maar hoe? Eerst maakte hij trainingen welke dan zelf konden worden uitgevoerd, daarna ging de dojo online.

Gewoon live elkaar kunnen zien, verbeteren en complimenten geven. Deze trainingen geeft Wesley samen met zijn Engelse sportvriend Darren. Twee keer per week is er zo online les in Zoetermeer, maar de trainingen werden al snel bekend in de Kyokushin karate wereld en zo deden er meerdere leden van dojo’s uit Nederland mee.

Het TeamNL waar Wesley ook coach van is kreeg ook op deze manier weer trainingen, zodat ze in conditie blijven voor het EK, dat uitgesteld werd en nu gepland is voor begin september, in Istanbul.

Internationale gasttrainers

Zaterdag 11 april gaf een gast trainer uit Hongarije, Zsolt Zsiga, de online les. Aan deze training deden karateka’s uit 8 landen mee. Sinds het plaatsen van berichten op Facebook over de trainingen groeien de aanmeldingen. Het hoogte punt nu is 65 aanmeldingen, maar in sommige huiskamers/tuinen staan meerdere mensen.

Afgelopen zaterdag is er ook weer een training geweest welke werd gegeven door Wesley, Darren en gasttrainer Shihan Alexey Gorokhov uit Rusland. Deze training had 125 aanmeldingen en was dus een groot succes. Er deden karateka’s mee uit Canada, Frankrijk, Dubai, Uruguay, New Zealand, USA, Rusland, Engeland, Wales, België, Luxemburg, Hongarije en Nederland

Wil je ook deelnemen aan deze Kyokushin karate trainingen op een corona verantwoorde manier kijk dan op de Facebookpagina van Dojo Hokori Meiyo.

-advertenties-

-goede doel-