20200112 155042Budoschool Kai Sei behaalde acht podiumplaatsen en een derde plek in het medaille klassement op het eerste karatetoernooi van 2020. Zondag 12 januari vonden in Apeldoorn de officiële NK Senioren & Teams en de NK I-Karate 2020 plaats, een nationaal kampioenschap van de Karate-do Bond Nederland.

In de ochtend werden alle individuele senior categorieën gedraaid, waarin Kai Sei’er Sarah Hagenaar uit kwam in de categorie kumite dames +68 kilo. Door afwezigheid van haar tegenstandster in de eerste ronde, schoof Sarah een ronde verder en door naar de halve finale. Deze wedstrijd verloor zij in de laatste seconde nipt van de latere kampioene, waardoor Sarah zich kon gaan opmaken voor de herkansing. De directe strijd om het brons, de B-finale, wist ze naar zich toe te trekken met een mooie derde plaats als resultaat. Daarna stonden de teamwedstrijden op het programma. Bij teamwedstrijden wordt de wedstrijd per karateka individueel gevochten, waarbij de winst of het verlies uiteindelijk de uitslag geeft in een ‘best of three’. Wissal el Boudakhani, Sarah Hagenaar en Mex Onderwater waren uitgeleend aan een collega club, met als resultaat voor díe club éénmaal goud, een tweede en een vierde plaats.

Kai Sei sloot de dag af met de NK I-Karate, waaraan karateka met een beperking konden deelnemen. Er zijn prachtige resultaten behaald, want de zeven Kai Sei No Limits deelnemers behaalden allemaal een plek op het erepodium. In de categorie ASS U12 werd Joost van der Ham tweede en Noah Tran Van Nederlands Kampioen. Michaël Moerman behaalde in de categorie visueel beperkt de tweede plaats. In de categorie wheeler open werd Iske Hagedorn Nederlands Kampioen. En in de categorie verstandelijk beperkt open werd Jesse de Ruiter derde, behaalde Marlies Kraaijenbrink de tweede plaats en de hoogste plek op het erepodium was voor Elise Reedijk, zij werd Nederlands Kampioen.