Foto credits Elsbeth ParmentierVrijdag 20 september opent tafeltennisvereniging Taverzo haar deuren met de kick-off OldStars tafeltennis, een nieuw beweegaanbod voor 55-plussers uit de omgeving. Niemand minder dan tweevoudig Europees kampioen tafeltennis Bettine Vriesekoop is aanwezig.


Bettine is ambassadeur van OldStars tafeltennis en zet zich in om ouderen via haar geliefde sport in beweging te krijgen en fit te houden. Daarnaast is burgemeester Charlie Aptroot aanwezig voor de officiële opening en wordt er een overeenkomst getekend tussen het Nationaal Ouderenfonds en de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) in aanwezigheid van beide directies.

 

OldStars tafeltennis

OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds) is een verzameling van aangepaste spelvormen. Behalve OldStars tafeltennis is er ook OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfball en OldStars walking basketball. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Het OldStars tafeltennis onderscheidt zich van het reguliere aanbod omdat er in aanbod naast het potje tafeltennis, aandacht is voor vitaliteit en aanpassingsvermogen bij ouderen via diverse beweegvormen.
“De ontwikkeling van OldStars gaat razendsnel. Daar ben ik enorm trots op. We zijn ontzettend blij dat we kunnen samenwerken met zoveel prachtige sportbonden. Samen met hen zorgen we ervoor dat ouderen een leven lang kunnen blijven bewegen en zich verbonden voelen”, aldus Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds.


Kick-off Oldstars tafeltennis

De kick-off van OldStars tafeltennis is op 20 september bij tafeltennisvereniging Taverzo, Willem Alexanderplantsoen 4 in Zoetermeer en start om 10.20 uur. Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar. Voor de deelnemers is er direct na afloop een lunch. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
OldStars tafeltennis is specifiek gericht op de doelgroep 55+ en is voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Voor deze activiteiten zijn niet alleen (oud)leden van de vereniging welkom, maar ook andere geïnteresseerden. Kom naar de kick-off en speel een potje pingpong met Bettine Vriesekoop. Directeur van de NTTB, Achim Sialino: “Tafeltennis voor ouderen heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. De doelgroep groeit, onze sport is laagdrempelig en blessure-arm en steeds meer verenigingen bieden speelmomenten en trainingen aan voor deze doelgroep op nieuwe tijdstippen”.

Dit evenement wordt georganiseerd door Taverzo, de Nederlandse Tafeltennisbond en het Nationaal Ouderenfonds.

Foto door:  Elsbeth Parmentier

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-