Afgelopen zaterdag 1 juni reisde de DSO mo11 selectie af naar Den Bosch voor het Nederlands Kampioenschap. Na een lange dag met spannende wedstrijden slaagde deze selectie van DSO er in om het Nederlands Kampioenschap te veroveren.

De DSO meiden startten tegen De Braak uit Helmond, twee sportieve teams tegen elkaar. Uiteindelijk wist DSO de partij te winnen met 2-0, waarbij Lone en Inaeya mooie doelpunten maakten. De verdediging met Dunya, Reign en Zoë stond sterk en Elina hield haar doel goed schoon. Na een gelijkspel en nog een winstpartij plaatste het team zich voor de halve finale, waar zij met een mooi doelpunt van Fien (1-0) door mochten naar de finale.

De finale tegen BWO uit Hengelo was spannend, de meiden moesten nog 1 keer alles geven om Nederlands Kampioen te worden. Ze startten zeer aanvallend en dominant, met goed samenspel en het eerste doelpunt werd gescoord door Fien, waarna er nog één volgde van Isabella. Ook de 3-0 ging er nog in. Na het laatste fluitsignaal mochten de meiden zich Nederlands Kampioen mo11 noemen.

Tijdens een mooie prijsuitreiking met voor de kampioen een gouden schaal, gouden medailles en een grote wisselbeker, genoten de meiden van alle aandacht vanuit de volle tribune. Het was een goed georganiseerd toernooi en een prachtige ervaring voor de DSO meiden. Jonge talentvolle meiden als Kate, Zoë en Inaeya uit de mo10 hebben een zeer goed toernooi gespeeld en hebben laten zien dat ze voor niemand bang hoeven zijn. Elina is een uitstekende keepster, Dunya en Reign hebben flinke duels uitgevochten en hielden zo het team goed op de been. Het DSO 5-tal Yasmina, Fien, Isabella, Lone en Nisrine is moeilijk af te stoppen door welke tegenstander dan ook, deze meiden maken het elke tegenstander zeer lastig en spelen goed samen. Op 15 juni spelen de meiden ook de finale om de Haaglanden Cup om het seizoen nog extra glans te geven.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-