Ronde Driemanspolder 1Op zondag 2 juni 2024 werd de derde editie van de Ronde van de Driemanspolder, jaarlijkse prestatieloop in de nieuwe Driemanspolder, georganiseerd. De zon liet zich matig zien en er stond een straf windje. Desondanks was de sfeer fantastisch en waren er veel mooie sportieve prestaties.

Het doel van deze loop is de hardloper en de wandelaar te laten genieten van het schitterende polderlandschap onder invloed van de weerselementen. Voor de hardlopers is er een snel parcours en voor de wandelaars zijn er diverse mooie routes om aan deel te nemen. Wat een extra uitdaging biedt, zijn de omstandigheden in de polder, er staat vrijwel altijd wind die je voor een deel mee, maar ook tegen hebt. Daartegenover staat het prachtige landschap en natuur waar iedere loper tijdens het hardlopen of wandelen van kan genieten.

Burgemeester Bezuijen gaf het startsignaal voor de hardlopers van de 18 en 12 km, waarna hij zelf meeliep met de 6 km loop.

 Ronde Driemanspolder 2  Ronde Driemanspolder 3


Om de Ronde heen werd gezorgd voor veel gezelligheid. Zo waren er springkussens voor kinderen die na het hardlopen nog wat energie over hadden, zorgde Marcello voor koffie en wat lekkers en werd er door vrijwilligers van het Maja Anjohuis pannenkoeken gebakken.
De opbrengst van de Ronde van de Driemanspolder komt ten goede aan het Maja Anjohuis, een stichting die zich inzet voor (ex-)kankerpatiënten. Zo houdt de stichting elke week een bijeenkomst om elkaar te ontmoeten en worden er vele activiteiten georganiseerd. In deze derde editie van de Ronde van de Driemanspolder verdubbelt het Nationaal Fonds tegen Kanker het ingezamelde bedrag voor het Maja Anjohuis, net zoals in de tweede editie.

Uitslagen en foto’s

In de derde editie van de Ronde van de Driemanspolder werd de tijd geregistreerd door Mylaps met behulp van chips in de startnummers. Kijk hier voor de officiële uitslagen van Mylaps: https://results.sporthive.com/events/7201234256314502400

Op 1 juni 2025 wordt de vierde editie van de Ronde van de Driemanspolder georganiseerd.

Foto's: Rianne Veeninga, meer foto's op: https://www.flickr.com/photos/200575416@N05/albums/72177720317523447/

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-