Da Vinci 1Op 16 mei speelden de meiden van basisschool Da Vinci groep 7/8 op de velden van Forum Sport te Voorburg de KNVB-regiofinale schoolvoetbal 2024. Na het winnen van het Zoetermeerse schoolvoetbaltoernooi startte het leuke meidenteam nu in de regiofinale.

De eerste wedstrijd tegen de meiden van De Westhoek uit Maassluis werd met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Yasmina, na goed voorbereidend werk van Fien. Daarna zou er een wedstrijd tegen de Waterwilg uit Nootdorp volgen, maar dit eindigde in een reglementaire 3-0 overwinning voor Da Vinci omdat de speelsters van de Waterwilg niet op tijd waren voor het toernooi.

De 3e wedstrijd was tegen het meidenteam van de Windas uit Schiedam. Binnen enkele minuten scoorde Yasmina de 1-0, vlak daarna volgde de 2-0 door een mooi doelpunt van Lone. Vervolgens volgden er leuke acties over en weer, Fenna keepte weer een goede wedstrijd en hield de 0 op het scorebord. Ook de 4e wedstrijd werden gewonnen, met 1-0 en 2-0.

De laatste wedstrijd tegen het fysiek en technisch sterke team van de Bernadette school uit Naaldwijk met een Ajax speelster in het team bleek een mooie finale van de middag. Beide teams hadden tot dusver alle wedstrijden gewonnen en moesten onderling uitmaken wie de regiofinale zou winnen.

Een gelijkspel zou voor het team van Da Vinci meiden 7/8 voldoende zijn op basis van een positiever doelsaldo. Het team van Da Vinci startte de wedstrijd met één doel voor ogen, en dat was het winnen van de regiofinale. Na enkele minuten scoorde Yasmina de 1-0, helaas volgde er snel een tegendoelpunt waardoor de wedstrijd spannend bleef. Goed verdedigend werk van Dunya, Reign, Elize, Elina en Fenna zorgde er onder andere voor dat er niet meer tegendoelpunten vielen. Een vrije bal eindigde op de lat en de meiden van Da Vinci bleven erg sterk spelen en hielden de 1-1 goed vast. Dit betekende dat het team van Da Vinci meiden voor het 3e jaar op rij ook de winnaar is van de regiofinale KNVB-schoolvoetbal. De meiden ervaren nu ook hoe onder druk te moeten spelen en dat ze door hard te werken iets kunnen bereiken. Ze namen met trots de grote beker en gouden medailles in ontvangst.

Voor de komende week kunnen de meiden even bijkomen, maar met 2 kampioensbekers in handen hebben ze op 29 mei de volgende opdracht: het winnen van de districtsfinale KNVB-schoolvoetbal 2024.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-