v.l.n.r. Wim van Breenen, Alex Naumi en Yannick VostesOp Hemelvaartsdag, 9 mei 2024 stonden beide ploegen, Estillon Maashorst en De Boer Taverzo voor de vierde keer tegenover elkaar dit jaar. Twee keer in het reguliere seizoen won de Zoetermeerse ploeg. De belangrijkste wedstrijd tot dan toe, de finale om de titel van het najaar werd echter met 4-2 verloren door De Boer Taverzo.

Alex NaumiIn vrijwel elke wedstrijd tussen beide teams zijn de verschillen zeer gering, ongeacht de einduitslag. Zo ook tijdens de finale om de titel van het voorjaar. Yannick Vostes liet zien gebrand te zijn op eerherstel en was oppermachtig, waarmee hij zijn topnotering op de ranglijst in Nederland meer dan waar maakte. Gabrielius Camara, kwam weliswaar dichtbij een vijfde beslissende game tegen Vostes, maar toen hij een 5-10 voorsprong uit zijn handen zag glippen moest hij zijn voormalig teamgenoot feliciteren. Alex Naumi, die ternauwernood op tijd voor de wedstrijd aankwam door problemen met de reis op woensdag, kon door de zenuwen niet het beste van zichzelf laten zien. Ook Milo kon het dwingende spel van eerder dit seizoen niet echt laten zien. Coach Rajko Gommers: “Yannick was een klasse apart donderdag. Bij Milo en Alex heb ik er vooral op aangedrongen dat ze voor nu moesten doen wat nodig was om te winnen. Misschien niet wat ze allebei graag hadden laten zien, maar voldoende om te winnen. Dat ze dan ook allebei deden was prima, waardoor we niet alleen wonnen, maar ook de kans op het algehele landskampioenschap behielden.”

Na de 4-1 overwinning mocht de vrijdag direct daarna gestreden worden voor het landskampioenschap. Helaas op een doordeweekse dag in verband met de overvolle agenda’s in deze periode van het seizoen. De spelers speelden er niet minder om, de ene na de andere mooie rally werd gespeeld in deze finale. Na drie prachtige wedstrijden was de stand echter duidelijk in het voordeel van De Boer Taverzo, Milo de Boer sloot de reeks voor de pauze af met een klinkende overwinning van 3-0 tegen Mauro Schärrer, waar hij een dag daarvoor nog van had verloren.

Milo de Boer: “Ik had zoveel meer gevoel door wat kleine aanpassingen aan mijn materiaal waardoor ik veel meer vertrouwen had om de variaties te spelen en zelfs één perfecte game te spelen. Als je 10-0 voor staat is het soms even lastig en moest ik terugdenken aan de verliespartij tegen Mauro de dag ervoor, ik besloot om door te spelen en niks weg te geven. Dat hield me ook scherp om ook de 3-0 binnen te halen. Een mooie bekroning op een fantastisch jaar tot nu toe.”

Het team was er ook na de pauze direct weer bij, het zou niet voor het eerst zijn als een team een 3-0 achterstand alsnog weet om te buigen. Het hele team uit Zoetermeer bleef elkaar in de pauze dan ook scherp houden. Alex Naumi, die waarschijnlijk volgend jaar niet meer voor Taverzo in de eredivisie zal uitkomen, behaalde niet alleen de winst binnen met 3-1 tegen een sterk spelende Gabrielius Camara, maar vestigde ook een uniek record. De Fin kwam in 51 wedstrijden uit voor Taverzo in de eredivisie en wist alle 51 daarvan te winnen.

Tot slot teammanager Ruud van Graafeiland: “Ik ben zo trots op dit team, de energie die we bij elkaar losmaken om het beste uit jezelf te halen is geweldig. Als je in het voorjaar overal slechts 7 van de in totaal 60 wedstrijden hebt verloren, dan kun je met recht spreken van teamprestatie. De hele staf, de spelers en enkele zeer trouw meereizende supporters vormen een hecht team.”

Foto’s: Elsbeth Parmentier Fotografie

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-