Jasper van Viegen op de foto met Jules Lieveld L en Ger Fens RSVO Buytenpark heeft voor aankomend seizoen Jasper van Viegen aangesteld als hoofdtrainer. Van Viegen (33) die nu al ad-interim de Zoetermeerse ploeg onder zijn hoede heeft zal zodoende ook het nieuwe seizoen de scepter zwaaien bij de Zoetermeerse club.

SVO Buytenpark en de 33-jarige oefenmeester zijn een contract overeengekomen voor één seizoen met als het van beide kanten bevalt een optie voor nog één seizoen. Tim Wigchers (32) zal Jasper van Viegen vanaf seizoen 2024-2025 gaan assisteren als assistent-trainer.

Twee Clubmensen

Met de aanstelling van Jasper van Viegen en Tim Wigchers heeft de club 2 echte clubmensen binnen weten te halen die hun sporen in het Zoetermeerse voetbal ruimschoots verdiend hebben. Jasper van Viegen speelt al vanaf 2014 voor het 1e elftal van SVO Buytenpark en speelde daarvoor bij DSO en BSC ’68. Tim Wigchers is al vanaf 2008 lid van SVO Buytenpark, daarvoor DWO, en heeft ook lange tijd bij SVO Buytenpark in het 1e elftal gespeeld. Wigchers heeft nu als trainer de O19-1 van de club onder zijn hoede.

Nieuwe fase SVO Buytenpark

Voorzitter Jules Lieveld is zeer tevreden met het aantrekken van Jasper van Viegen en Tim Wigchers: “voor de club is dit een uitstekende ontwikkeling. We gaan aankomend seizoen ons jubileumjaar in en bestaan op 1 april 2025 op de kop af 25 jaar. Ook ons hoofdveld wordt aankomend seizoen kunstgras, waardoor afgelastingen bij alle spelende teams tot het verleden behoren. Een nieuwe fase voor de club waar plezier en prestatie heel goed samen gaan. Wij hebben de ambitie door te groeien naar 600-650 leden, waardoor wij ook weer meer en talentvolle jeugd kunnen aannemen en extra capaciteit hebben voor gezellige seniorenteams op zaterdag en zondag.”

Ontwikkelen en doorstromen

Jasper van Viegen vult voorzitter Jules Lieveld aan: ,,ik heb heel veel vertrouwen en zin in deze uitdaging. Bij SVO Buytenpark loopt heel veel talent en ontwikkelpotentie rond waar we aankomend seizoen de selectie mee gaan vormen. Ik heb al een aantal trainingssessies en wedstrijden gehad met zowel ons 1e elftal als ook de O23, waarbij wij met onze O23 zeker niet onder doen voor ploegen die divisie spelen, integendeel. Jonge talenten krijgen bij SVO Buytenpark en bij mij de kans zich verder te ontwikkelen, door te stromen naar de O23-1 en het 1e elftal.”

SVO Buytenpark O23 oefent a.s. donderdag 25 april thuis om 20.00u tegen SV Noopdorp O23. Maandag 29 april is om 20.15u het Amsterdamse Vlug en Vaardig 023 te gast in het Buytenpark.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-