teamwedstrijd niveau 1Op zaterdag 23 maart hebben de vijf turnsters uitkomend in de eerste divisie hun halve finale in Purmerend geturnd. Nomi Varkevisser, Larena Ramkisoen en Fleur van Beek mochten het spits afbijten, en dit ging bij alle drie goed.

Alle drie de turnsters hebben zich weten te plaatsen voor de bondsfinale in de meerkamp. Daarnaast behaalde Nomi ook nog een toestelfinale op vloer, Larena een toestelfinale op brug, en Fleur toestelfinales op zowel sprong als balk. Vervolgens was het de beurt aan Desiree Storm en Claudia Pit. Helaas kwam Claudia net te kort in de ranking om zich te plaatsen voor de finale. Desiree daarentegen wist zich wel te kwalificeren voor de meerkampfinale en sleepte een finaleplaats op balk binnen.

Tweede kwalificatie Dubbel Minitrampoline

Terwijl er in Purmerend geturnd werd, vond in Oss de tweedeDMT 1 plaatsingswedstrijd voor Dubbel Minitrampoline plaats. In de categorie jeugd 2e divisie eindigde Ghania Kadri op de zesde plaats, terwijl Stijn Groen het goud mee naar huis mocht nemen in dezelfde categorie. Hayley Westzaan behaalde knap de eerste plaats bij de senioren 2e divisie. In de junioren 2e divisie eindigden Eline Hulsbos op de vijfde plaats en Lisanne Duijndam op de 8e plaats. Bij de pupillen 2e divisie deden maar liefst zeven springers mee. Uiteindelijk belandde Julian de Waard net naast het podium op de 4e plaats, terwijl het brons voor Fender Vermaas was, het zilver voor Luca Facchin en het goud voor Jasper de Heus. Een volledig Pro Patria podium! In de 1e divisie junior/senioren hadden Robinjo van Stokrom en Laurens Luijkx wat pech, maar zij kunnen met opgeheven hoofd naar huis gaan.

Laatste teamwedstrijd niveau 1

Op zondag 24 maart reisden de zes niveau 1 turnsters af naar Purmerend. Het team, bestaande uit Melody Gravenberch, Maysa el Haddioui, Siya de Kort, Sara Muharem en Nigellienne Flanegin, heeft een goede wedstrijd geturnd. Het werd tot het einde spannend en eindigde helaas net op de vierde plaats, met slechts 0,1 punt verschil ten opzichte van de nummer drie. Pien Scheurwater, die deelnam aan een mixteam met De Bosan Turnacademie en GV Barendrecht, kon helaas geen volledige meerkamp turnen. Dit team behaalde echter knap de eerste plaats tijdens deze wedstrijd en mocht het zilver mee naar huis nemen in de volledige ranking. Voor deze turnsters is het nog even spannend wie zich heeft geplaatst voor de individuele meerkampfinale.

Teamwedstrijden in Den Haag

Naast een teamwedstrijd in Purmerend vond er ook een teamwedstrijd plaats in Den Haag. Het E-team, bestaande uit Laura Jansen, Eva Scherpenzeel, Emmie Waagen en Jolé Vermeer, wist het goud mee naar huis te nemen. Het F-team, bestaande uit Linn van Ombergen, Robin Weel, Ilianna Tetsiou en Femke van der Deijl, behaalde knap de tweede plaats. Het tweede E-team, bestaande uit Emma Bogaards, Evy Goedendorp, Mette den Hollander en Brynn van Esveld, eindigde als derde. Individueel behaalden deze turnsters ook goede resultaten. Brynn won het zilver, terwijl Mette, Jolé en Femke op de derde plaats eindigden.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-