1000026248 copyIn het weekend van 16 en 17 maart vond de Dutch Trampoline Open voor de 4e keer plaats. Dit grote internationale toernooi wordt elke twee jaar gehouden in Alkmaar. GV Pro Patria kwam aan de start met 10 individuele trampolinespringers en vijf synchroonparen, waarvan één gelegenheidspaar.

Individuele voorrondes

Op zaterdag 16 maart begonnen de wedstrijddagen met de individuele voorrondes. In verschillende leeftijdscategorieën sprongen: Layla, Emma, Skye, Fiënna, Elin, Rosanna, Kyara, Anouchka, Felicia en Denise, hun oefeningen.  In de categorie 13-14 jaar kwamen Emma, Layla, Skye en Fiënna aan de beurt. Emma en Fiënna sprongen beiden goede oefeningen. In een groot deelnemersveld eindigde Fiënna op een nette 17e plaats en Emma werd 36e. Layla en Skye moesten zich allebei wat foutjes permitteren en werden resp. 45e en 54e. Elin en Rosanna sprongen beiden in de categorie 15-16 jaar, zoals altijd een zware categorie. Helaas maakten beide dames ook wat foutjes en eindigde Rosanna op een 41e plaats. Elin werd 56e.

In de categorie 17-21 jaar was het de beurt aan Kyara, Felicia en Anouchka. Allen sprongen mooie en hoge oefeningen met hier en daar wat aanpassingen. Anouchka werd knap 20e, Kyara werd 36e en Felicia behaalde een 45e plaats. Denise sprong in de categorie Senior 17+ en wist met twee goeie oefeningen zelfs een PR te behalen. Zij eindigde op een nette 20e plaats.

1000026139

Synchroonspringen

Op zondag 17 maart stond het synchroonspringen op de planning. De paren Emma en Layla en Skye en Aniek (TurnOss) trapten in de vroege ochtend af. Emma en Layla begonnen met een sterke oefening, helaas konden ze hun tweede oefening niet afronden. Het gelegenheidsduo, Skye en Aniek, had zich, ondanks wat schoonheidsfoutjes, voor de finale geplaatst! In de finale wisten ze een hogere synchroon-score te behalen en werden ze knap 4e in een sterk speelveld, achter Italië en België.

Elin en Fiënna sprongen in de categorie 15-16 meisjes. Zij sprongen een redelijk strakke eerste oefening, jammer genoeg werden de laatste twee sprongen, achteraf onterecht, afgekeurd vanwege het aanraken van een mat. In hun tweede oefening sprongen ze wederom een hele sterke oefening en werden ze 15e in hun categorie.

In de categorie 17-21 meisjes sprong het koppel Melissa en Felicia. Melissa is een oud-springer bij Pro Patria, zij nam twee jaar terug de beslissing om te stoppen. Speciaal voor deze wedstrijd begon zij met trainen om samen met Felicia synchroon te kunnen springen. Ze hebben twee hele mooie oefeningen laten zien, één oefening zelfs met 9,5 voor synchroniteit. Zij zijn geëindigd als 10e en hebben net niet de finale weten te bereiken.

Denise en Kyara sprongen in de categorie senior dames. Voor de net 16-jarige Kyara was het de eerste keer in een senior categorie. Met hun hoge en stabiele oefeningen wisten ze op de 8e plek te eindigen.