20240308 43717

Wethouder Weerwag opende de Skill Heroes wedstrijden, waarna de studenten mochten starten met hun lesvoorbereiding


Negen verschillende mbo’s uit het hele land hebben meegedaan aan de Skills Heroes wedstrijden voor mbo studenten. Het laatste wedstrijdonderdeel, Sport & Bewegen, werd gehouden in Zoetermeer en georganiseerd door mbo Rijnland.


Sebastiaan Stehmann van mbo Rijnland is één van de finalisten die op 22 maart bij de prijsuitreiking van Skills The Finals in Den Bosch zal horen of hij goud, zilver of brons heeft gewonnen.

 

Les voorbereiden en uitvoeren

Voor de wedstrijden Sport & Bewegen hoorden de kandidaten pas ’s ochtends voor welke van de vier sporten zij een lesprogramma gaan maken. Een paar uur later gaven ze deze les aan scholieren van basisschool De Oranjerie. De studenten gingen aan de slag met bijvoorbeeld skiën, klimmen en volleybal.

De andere ‘Powered by’ wedstrijd voor Entree-studenten Horeca vond plaats op donderdag 29 februari bij Deltion College in Zwolle. Elif en Meva, het finalistenkoppel van mboRijnland, bemachtigden een podiumplaats. Het is nog even afwachten of ze brons, zilver of goud hebben gewonnen. Dat horen de dames ook op 22 maart in Den Bosch.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-