KCAR Cup2

Sebastiaan (links) en Jeremy van Tomo no Kai


Twee leden van Karatevereniging Tomo no Kai uit Buytenwegh behaalden dit weekend de derde plaats op een katatoernooi in België. De KCAR-Cup werd gehouden in Eksel, net over de grens met Nederland en trok ruim 160 deelnemers.


Jeremy Neijssel en Sebastiaan Vriens van Tomo no Kai kwamen beide uit in de senioren heren categorie. In de poulewedstrijden moesten zij in de eerste partij meteen tegen elkaar hun kata lopen. Bij katawedstrijden laten de deelnemers hun kata, ofwel stijlvorm, zien voor een jury die hen beoordeelt op kracht, snelheid, techniek en fighting spirit. Jeremy won deze partij met dankata Wanshu. De partij die hierop volgde verloor hij helaas van de latere tweede plaats winnaar.

 KCAR Cup  KCAR Cup3


In de herkansingen wonnen zowel Sebastiaan als Jeremy hun partij met mooie en strak gelopen kata, waarna ze beide op het podium mochten plaatsnemen voor de derde plaats.
Jeremy: “Ik ben heel blij met mijn derde plaats, het was al lange tijd geleden dat we meededen aan wedstrijden. Door corona ging een tijd niet veel door. Het geeft weer heel veel motivatie om hard door te trainen als je al die mooie kata ziet van je tegenstanders!”

Ook karate leren? Kom eens langs bij Karatevereniging Tomo no Kai in Buytenwegh!

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-