Zmeer Adam1 1Komend weekend barsten de halve finales in de strijd om het kampioenschap van de Eredivisie los. De ijshockeyers van Zoetermeer Panters nemen het op tegen Amsterdam Tigers. Alhoewel de ploeg uit de hoofdstad als nummer één het reguliere seizoen afsloot, kijkt Zoetermeer vol vertrouwen uit naar de best-of-three serie.

Panters sloot af als nummer vier op de ranglijst, maar wist de twee competitieduels te winnen van de Amsterdammers. In het openingsduel van het seizoen werd het 5-4 in de Silverdome. Op de Jaap Edenbaan versloeg Zoetermeer de Tigers met 5-3. "We weten dat we van elke ploeg kunnen winnen. In deze fase van het seizoen gaan de details het verschil maken. Wij moeten top zijn om hen te verslaan, maar dat geldt voor hen ook. Het wordt een échte battle", aldus captain Michael van Rijswijk van Panters.

Zoetermeer schakelde afgelopen dinsdag na een zinderende halve finale serie Utrecht Dragons uit. 'Sweetlake' ging in drie duels uiteindelijk na shootouts langs de Domstedelingen: 5-4. Amsterdam had een, op papier, eenvoudigere doorgang naar de laatste vier. Zij versloegen Dordrecht Lions twee keer met grote cijfers (9-3 en 11-0). In deze halve finale hebben de Amsterdammers het thuisvoordeel in de serie tegen Panters. De andere halve finale serie gaat tussen Nijmegen Devils en Capitals Leeuwarden.

Zaterdag 9 maart om 17:45 uur is het eerste duel op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Zondag 10 maart om 18:15 uur ontvangt Panters de hoofdstedelingen in de eigen Silverdome. Een eventueel derde duel is dinsdag 12 maart om 20:00 uur in Amsterdam. Toegangskaarten kun je kopen via Ticketpoint. Vanwege de verwachte drukte is het raadzaam om op tijd naar de Silverdome af te reizen.

Foto: Robert Bos (van het eerste duel tegen Tigers)

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-