Zmeer 1 1De ijshockeyers van Zoetermeer Panters hebben zich dinsdagavond 5 maart geplaatst voor de halve finales in de strijd om de titel in de Eredivisie. Panters schakelde Utrecht Dragons na penalty shots uit (5-4) in de Silverdome, nadat het zinderende derde duel in 4-4 was geëindigd.
600 toeschouwers hadden hun weg gevonden naar de ijshockeyhal in het Zoetermeerse Silverdome voor het allesbeslissende derde duel in de serie tussen Zoetermeer en Utrecht. Op voorhand werd een spannende strijd verwacht. De supporters in de ijshal en zij die thuis op de livestream meekeken werden op hun wenken bediend.

Zmeer 2 1Na knap vijf minuten spelen konden er al vier goals genoteerd worden. Zoetermeer pakte na 32 tellen de voorsprong (Kocsis), maar zag Utrecht sterk terugslaan. Bontan en Schaasberg brachten de Dragons op 1-2. Captain Michael van Rijswijk zorgde weer voor het evenwicht.
Het duel stond bol van de spanning. In elke fase keerden de kansen. Beide ploegen trakteerden de toeschouwers op een wedstrijd vol passie, strijd, inzet en prachtige goals. Nadat Valentijn Scheffe de thuisploeg op 3-2 had gezet, zorgde Brock Montgomery met twee prachtige treffers voor een 3-4 ruststand na 40 minuten.

Zoetermeer moest komen en deed dat. Via Ivan Anic kwam het op schitterende wijze langszij. In de slotfase hadden beide ploegen kansen op de winst via man-meer situaties, maar gescoord werd er niet meer. Met een 4-4 stand moest overtime de beslissing brengen.

Daarin had Panters het beste van het spel, maar Utrecht-goalie Zachary Levac liet andermaal met puik keeperswerk zien waarom hij één de beste spelers in deze serie was. Gescoord werd er niet en dus moesten penalty shots de winnaar aanwijzen. Nadat Utrecht drie pogingen had gemist, werd Sam Hayes de gevierde man door de game winning goal binnen te schieten.

Door de zege wacht in de halve finale de best-of-three serie tegen Amsterdam Tigers, de nummer één van de competitie. Zoetermeer koestert goede hoop, want het won in het reguliere seizoen beide duels van de hoofdstedelingen. Zaterdag is het eerste duel in Amsterdam. Zondag om 18:15 uur is duel twee in de Silverdome. Kaarten bestel je via Ticketpoint.

Foto's van Robert Bos

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-