Utr Zmeer2Na de puike 7-0 winst van zaterdagavond stond Zoetermeer Panters op matchpoint in de best of three serie. Voor Utrecht Dragons was het 'do or die' en de Domstedelingen hadden die opdracht goed begrepen. Panters kreeg genoeg kansen op de winst, maar zag de thuisploeg er met een 6-3 zege vandoor gaan.

Opnieuw legden Utrecht en Zoetermeer een aantrekkelijke pot ijshockey op het ijs. Panters pakte vroeg een voorsprong, maar zag Utrecht een minuut later langszij komen. Via topscorer Sam Hayes kwam Zoetermeer op 1-2 in minuut veertien. Opnieuw toonden de Domstedelingen veerkracht: eerst kwam Dragons langszij en vier tellen voor de pauze zette de Utrechtse goalgetter Brock Montgomery zijn ploeg op voorsprong.

Utr ZmeerZoetermeer kwam door een treffer van Valentijn Scheffe nog wel op 3-3, maar verder kwam de ploeg niet. Ondanks legio kansen, waaronder tien keer een man meer op het ijs, lukte het de bezoekers niet om Utrecht-goalie Levac te passeren. Indy Bontan zette de thuisploeg op 4-3 en sloeg zo het beslissende gaatje.

Panters-goalie Kevin Riedijk zag de aanvallers van Dragons vaker opduiken dan hem lief was. Maar ook de sluitpost kon niet voorkomen dat de thuisploeg via Boereboom en Kok wegliep naar een 6-3 zege. De 800 toeschouwers op de Vechtsebanen vierden feest. Op de zege was niet veel af te dingen: Utrecht trok de serie in evenwicht, de stand is nu 1-1.

Komende dinsdag om 20.30 uur is dus het beslissende derde duel in de Silverdome. Een prachtige wedstrijd is aanstaande, waarbij Panters natuurlijk de steun van het thuispubliek kan gebruiken. Een kaartje voor het beslissende duel koop je via Ticketpoint

Foto's: Utrecht Dragons