Pro PatriaAfgelopen zaterdag vond in Gymworld Zoetermeer de eerste plaatsingswedstrijd trampoline voor de ere- en eerste divisie plaats. Deze wedstrijd is één van de drie plaatsingwedstrijden die bepalen wie er in juni mag deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap in Ahoy.

Namens Pro Patria namen negen getalenteerde springsters deel aan de competitie. De dag begon met Emma en Skye in het eerste blok, die uitkomen in de 1e divisie jeugd I/II meisjes. Emma voltooide haar verplichte oefening netjes, maar ondervond een val bij haar keuzeoefening. Skye daarentegen moest haar verplichte oefening voortijdig afbreken, maar wist haar keuzeoefening met verve af te ronden met een mooie ‘Time of Flight’ score.

In het tweede en derde blok kwamen de 1e divisie senior dames in actie, waar Anouchka, Kyara, Felicia en Denise streden tussen 29 deelnemers. Anouchka behaalde een 6e plaats met twee foutloze oefeningen, terwijl Kyara haar debuut maakte bij de senioren en knap 7e werd. Felicia presteerde eveneens goed in haar eerste oefening, maar viel in haar tweede, daardoor eindigend op de 17e plaats. Felicia en Kyara hadden beiden de hoogste moeilijkheid van Pro Patria in de 1e divisie. Denise moest helaas bij beide oefeningen de trampoline vroegtijdig verlaten.

In het derde blok betrad Rosanna het strijdtoneel bij de 1e divisie junioren, maar door een blessure kwam ze na de verplichte oefening niet meer in actie. In de daaropvolgende blokken maakten Elin en Fiënna hun debuut bij de eredivisie, waarbij Elin bij de junioren een mooie 7e plaats behaalde in een sterk veld van 10 deelnemers. Fiënna haalde in de jeugdcategorie een eerste plaats en nam het goud mee naar huis. Beide dames sprongen een nieuwe en moeilijkere keuze oefening, met een extra dubbele salto en meervoudige schroef.

Met synchroonspringen werd de dag afgesloten, waarbij Denise en Kyara netjes 8e werden in een veld van 12 paren. Elin en Fiënna namen ook deel bij de eredivisie junioren en haalden een 3e plaats in een competitie van 4 paren en wonnen daarmee voortreffelijk de bronzen plak.

Met nog twee plaatsingswedstrijden in mei in het vooruitzicht, hebben de Pro Patria-springers de kans om verder te groeien en zich te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap in Ahoy.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-