IMG 3111Op zaterdag 10 februari vond in eigen hal Gymworld voor de trampolinespringers van GV Pro Patria Zoetermeer  de eerste plaatsingswedstrijd plaats voor de tweede en derde divisie, regio Mid-West. 

In een reeks van drie wedstrijden, zowel individueel als synchroonspringen, strijden de sporters om een plek op het Nederlands Kampioenschap in juni van dit jaar.

Met maar liefst 35 trampolinespringers in alle leeftijden en divisies liet Pro Patria zien dat ze één van de grootste trampolineverenigingen is van Nederland. De jongste deelneemster is 6 jaar en de oudste 21 jaar en het is goed om te zien dat de vereniging  na de coronaperiode weer aan het groeien is. Ook Gymworld, waar 24/7 de beschikking is over een compleet uitgeruste trampolinehal, is mede verantwoordelijk voor dit grote succes.

Individueel behaalden de sporters zeven gouden, vijf zilveren en vijf bronzen medailles. Bij het synchroonspringen was het eremetaal vijf keer goud, zes keer zilver en één keer brons voor de springers van GV Pro Patria Zoetermeer. Op zaterdag 9 maart en zaterdag 20 april zullen de andere plaatsingswedstrijden zijn en zal daarna bekend worden wie Pro Patria gaat vertegenwoordigen in Ahoy Rotterdam.

Foto: het podium van de derde pupil meisjes was helemaal voor Pro Patria met Ava, Jennifer en Janaiah op respectievelijk de eerste, tweede en derde plaats.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-