DSC 9394De Senbonzuki is een Japanse traditie om het nieuwe jaar goed te beginnen voor een karate beoefenaar. Bij de traditionele 1000-stoten training van karatevereniging Tomo no Kai werd elke stoot begeleid met een slag op de Japanse Miyadaiko om de deelnemers aan te sporen.

De jongste kinderen van de club mogen stoppen bij 500 stoten, ook al een heel mooie prestatie als je 7 jaar oud bent. De leerlingen die al wat langer trainen gaan bijna allemaal tot de 1000. "In het begin denk je '1000 is veel te veel, dat red ik nooit!'. Maar we doen het met z'n allen en stap voor stap kom je dichterbij het doel. Aan het eind zijn alle leerlingen moe, maar ook trots het gehaald te hebben!", zo vertelt karateleraar Mark Neijssel. 

Duizend keer stap-stoot lijkt heel erg saai, maar is eigenlijk heel uitdagend. Zo begin je de eerste honderd met goede moed en volle inzet, maar zie dat maar eens vol te houden als je bij 880 bent. “We wisselen ook steeds de focus tijdens de training, eerst let je bijvoorbeeld op je startsnelheid, daarna op een krachtige stoot, of op een rechte houding tijdens het stappen.” Om de beurt mogen de leerlingen als afwisseling ook even op de trommel slaan om het ritme aan te geven.

 DSC 9434  DSC 9674


De rest van het jaar is de training veel gevarieerder, wie dat een keer wil ervaren is van harte welkom op de lessen op vrijdagavond in gymzaal Nesciohove in Buytenwegh. Meer informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Foto's: Rianne Veeninga, meer foto's op: https://photos.app.goo.gl/RyRadknXakafWcdX9

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-