Tim BrabanderDe 16-jarige Tim Brabander, van Budoschool Yotosama, heeft afgelopen weekend het brons behaald tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor Judo Team onder de 18 jaar die in Almelo gehouden werden. Tim maakte onderdeel uit van het Team van Sport Instituut Schiedam.

Een team bestaat uit 7 judoka’s oplopend in gewicht, -50, -55, -60, -66, -73 kg, -81 en +81 kg. Tim komt uit in de klasse -81 kg en wist met het team te winnen van Budoschool Gennep (6-1) en Judosport Oost (5-2) waarna Talentbase de weg naar de finale versperde (6-1). Om het brons werd er met 4-3 gewonnen van Bushi Arnhem.
Een week eerder wist Tim het zilver te bemachtigen op het eerste meetmoment, het Residentie toernooi, van de Judo Bond Nederland voor uitzending naar de Europa Cups die weer als meetmomenten tellen voor uitzending naar de Titeltoernooien. In de klasse -81 kg won Tim van De Berg, Leistra en Schell. In de finale was Tillema te sterk. Het volgende meetmoment is de Twents Open op 16 december waarna de eerste selectie plaatsvindt.

Foto: Tim Brabander

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-