DSC 0690Zaterdag 30 september 2023 werd er weer het Luiten Food Open Zoetermeers Kampioenschap gespeeld op de banen van Jeu de Boulesclub Zoetermeer in het Burg. Vernède Sportpark. Door een ander toernooi in de regio wat werd georganiseerd voor Petanque Live, waren er minder teams dan andere jaren.

De sfeer was er echter niet minder om en misschien nog wel knusser en gemoedelijker dan andere jaren. Er was zelfs interesse uit België van een team en een aantal bekenden van externe verenigingen uit de regio. Hier lagen er voor JBC Zoetermeer zelf wel veel kansen, aangezien ze 12 van de 19 ingeschreven plekken hadden bezet van het spelersveld.

‘Zonder respect – Geen Petanque’

De voorrondes waren al spannend en met verrassende uitslagen. De Belgische equipe, die de laatste 3 jaar 2 keer halve finale speelde, bleek al snel in de goede vorm die ze andere jaren konden tonen. Sommige teams stegen boven zichzelf uit en voor andere teams werd druk wat te groot, maar de onderlinge gezelligheid en het respect bleef getoond worden naar elkaar. De slogan 'Zonder respect – Geen Petanque' werd dan ook weer goed gehandhaafd.

Na 3 voorrondes werden de teams ingedeeld in poules van 4 en 1 poule van 3, te weten de A-B-C-D-E poules. De E-poules speelde een halve competitie met 3 teams om te kijken wie er met de pouleprijs vandoor ging. Na 3 enerverende partijen viel dit uit in het voordeel van Gerrit en Marion Ouwerkerk. In de D-poule zou er zeker een team uit Zoetermeer in de finale komen, dit team verloor die echter van Cees de Heij en Mohamud Ali die er met de prijs vandoor gingen. In de C-poules werd er uiteindelijk in de finale een werkelijke familie-thriller gespeeld. De familie Klaasse stond op het speelveld lijnrecht tegenover elkaar. De strijd viel goed uit voor Els Klaasse die met haar teamgenoot Ineke Buitendorp de 1e plaats in de C-poule te winnen, op plek 2 eindigden Sjaak Klaasse en Theo Meijer. En ook al in de B-poule was er een team van JBC Zoetermeer vertegenwoordigd in de finale. Alleen bleek al snel dat het kruit een beetje was verschoten en de finale werd hier gewonnen door Rita Baljet en Marcel Willems en op een knappe 2e plek eindigden vader en zoon Peter en Arjan Kneppers.

De strijd in de A-poule

De A-poule zorgde dit jaar werkelijk voor een buitengewone verrassing. De strijd ging hier tussen 4 teams van JBC Zoetermeer, wat vlg. de kenners in de geschiedenis nog niet is voorgekomen. De halve finales werden beide vrij snel gespeeld met 2x een 13-3 uitslag. Vervolgens werd er gespeeld voor plek 3 / 4 tussen Ton Hazebroek en Aad Hooijmans tegen Frans van der Vat en Joop Koens. Deze strijd verliep wat spannender, wellicht onder de druk van het prijzengeld dat te winnen was. Na een overwinning van 13-11 mochten Frans en Joop met de 3e prijs naar huis. De finale werd gespeeld tussen de teams Jan Kneppers en Valentijn van Koppenhagen versus Chantal Livius en Theo van der Tak. Na een enerverende partij viel deze strijd uit in het nadeel van Jan en Valentijn, die tevreden moesten zijn met de 2e plek. Chantal en Theo gingen met de titel en de 1e plaats naar huis.

 DSC 0718  DSC 0692

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-