Doko 3852Afgelopen zaterdag reisde Dojo Hokori Meiyo in twee groepen af naar de eerste toernooien van dit seizoen. De groep beginners reisde af naar de voor het eerst georganiseerde Kazoku Cup te Ridderkerk. De groep gevorderde vechters reisde af naar Sommelsdijk voor de Itachi Cup.

De groep beginners stond onder leiding van Sensei Conchita. Uiteindelijk mochten 5 van de 6 deelnemers op het podium plaatsnemen. Bij de jeugdvechters waren dat Janou (1e), Rayan (1e) en Nouhaila (2e). Mouna wist een 4e plek te halen na goede gevechten. Bij de volwassen vechters was er plaats op het podium voor Martijn (3e) en Brandon (3e). Bij deze groep reisden als coaches Sensei Conchita en Senpai Mischa mee. Als scheidsrechters reisden Megan, Sensei Crys en Senpai Shannon mee.

De groep gevorderde vechters reisde af naar Sommelsdijk voor de Itachi Cup. Deze werden geleid door de Senpai’s Ferry en Dave. Seth liep een mooie kata, maar helaas gaven de scheidsrechters hem net te weinig punten. Yassin viel net buiten de prijzen, maar heeft weer ervaring opgedaan en weet waar hij in de tijd tot het volgende toernooi aan moet werken.

Podiumplaatsen waren er voor Casper (1e), Gwenn (1e), Daan (2e), Maureen (2e) en in dezelfde poule werd Cathelijne 3e.

Doko 9525Senna zorgde er voor dat iedereen een tegenstander had en kwam daarvoor -behalve in zijn eigen poule- ook nog tegen een zwaardere vechter uit. Hij wist 2x de eerste plaats te behalen. Amber vocht haar eerste toernooi als volwassene en haalde de 1e plaats in haar poule. De organisatie verraste haar met de Spirit Award.

Door de grootte van het toernooi en andere omstandigheden stond dit team deze dag voor bijzondere uitdagingen en hebben zij elkaar moeten coachen. Dojo Hokori Meiyo is hierdoor extra trots op wat dit team heeft laten zien.

Een deel van het team reist volgend weekend af naar Engeland voor het British Open en ook de andere vechters hebben al weer toernooien in de agenda staan. De komende tijd wordt er dus hard getraind. Wil je ook bij dit team horen? Kom dan eens meedoen met een les in Meerzicht.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-