Geuzendag startHet weer, een record aantal deelnemers en een evenement dat zonder incidenten verliep, maakten dat de 11e editie van de Geuzendag Zoetermeer, zondag 24 september, zeer succesvol werd. Na een sportieve opening door wethouder Jan Iedema ging het evenement van start.

Toervereniging Zoetermeer ‘77 verzorgde de sportieve officiële opening door wethouder Iedema ter hoogte van het CKC aan de Leidsewallen. Na de opening gingen bijna 200 sportieve fietsers van start voor de 75 km, de 50 km. toertocht en de 34 km. familieroute. Voor de Gravel rijders en de mountainbikers was er een start- en finish locatie opgezet in het clubhuis van de Toervereniging in het Buytenpark.

Geuzendag 1Road Runners Zoetermeer organiseerde de 19e Geuzenloop Zoetermeer. Met maar liefst 1.325 deelnemers was de loop bijna uitverkocht. Lopers liepen mee met de halve mijl, de mijl, 5 km, 10 km. en de halve marathon. Naast persoonlijke records werd er op de 10 km. bij de mannen ook een parcoursrecord gelopen. Colin Bekers scherpte de tijd aan naar 32:06. Nixon Fernandes raakte hierdoor zijn parcoursrecord kwijt, maar wist wel de eerste plek te bemachtigen op de halve marathon met een snelle tijd van 1:10:43. Het team van Looplekker won voor de derde keer op rij de Teamrun. Een record en daarom mochten zij de wisselbokaal houden. Op de 5 km. ging de winst naar Frankrijk. Zowel bij de mannen als ook bij de vrouwen wonnen lopers met een Franse nationaliteit. Naast de lopers die streden voor het podium, genoten de lopers van het prachtige weer en de mooie parcoursen, waaronder een nieuw parcours op de halve marathon. De loop werd mede mogelijk gemaakt door de inzet van 150 enthousiaste vrijwilligers.

 geuzendag mtb  geuzendag mtb2

 

Aan het Geuzenschaken deden bijna 60 enthousiaste schakers mee. Velen gingen de strijd aan met de clubkampioen van schaakvereniging Botwinnik Yde van Deutekom. Schakers in de leeftijd van 5 tot boven de 80 jaar schoven aan om een poging te wagen om hem te verslaan. Ondanks dat niet iedereen de spelregels kende, werd er toch enthousiast geschaakt. Sommige deelnemers deden meerdere pogingen achter elkaar. Uiteindelijk wisten 2 spelers remise te spelen en zelfs 3 tegenstanders gingen met de volle buit ervandoor.

Jong en oud hebben genoten van drie prachtige Geuzenwandeltochten. Tijdens de 6 km. familietocht werd er door veel families met kinderen meegedaan aan rebusopdrachten en oudhollandse spelletjes. Meer actieve wandelaars werden verrast door het natuurschoon dat Zoetermeer en het Bentwoud rijk is. In totaal deden bijna 300 wandelaars mee aan de diverse afstanden. Sommige daarvan kwamen zelfs uit de regio Haarlem. Ook liepen er kinderen in de basisschoolleeftijd mee met de 15 km. tocht en kwamen probleemloos over de finish.

Door Scouting Pocahontas werd voor de derde keer de Geuzenspelen georganiseerd. Het was een bruisend feestje voor het CKC. Kinderen waren aan het hakken, liepen over een slackline, bakten stokbroodjes boven een houtvuurtje, leerden knopen leggen en op kompas lopen. Ook werd er meegedaan aan speurtochten langs onderdelen van een Lelievlet (zeilboot) of dieren uit het jungleverhaal. Bij een touwbrug over de sloot belanden twee overstekende scouts in het water en haalden een nat pak. Dit mocht de pret echter niet drukken, lachend en wel gingen zij verder.

Foto's MTB parcours: Rianne Veeninga, meer foto's op: https://photos.google.com/share/

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-