DSC01639De Zoetermeerse cheerleader-vereniging United Cheers bestaat op 23 september officieel twintig jaar. Met de oprichting van United Cheers waren zij destijds één van de allereerste cheer-verenigingen van Nederland.

In de loop der jaren zijn er heel wat clubs bijgekomen, maar na twintig jaar is United Cheers inmiddels één van de grootste verenigingen die ons land kent. Toen de club werd opgericht was er alleen een team voor meiden vanaf 16 jaar. Een paar jaar later kwamen hier ook jeugdteams bij, waardoor kinderen vanaf 6 jaar ook al cheerleader kunnen worden.
De United Cheers hebben vooral bekendheid gekregen vanwege hun optredens bij ADO Den Haag vanaf het jaar 2002 tot 2020. Ook zijn er door hen vele prijzen gewonnen op zowel nationale als internationale toernooien. Met een tweede plek op het EK Cheerleading in 2012 schreef de club geschiedenis.
In 2015 is er een wisseling van het bestuur geweest en heeft het huidige bestuur de leiding van United Cheers overgenomen. Hierdoor hebben zij veel dingen weer vanaf het begin moeten opbouwen en ook de jeugdteams zijn toen weer helemaal opnieuw opgestart.
“Dit maakt het extra bijzonder om te zien waar onze club nu staat. Waar we in 2015 na de bestuurs-overname nog maar circa tien leden hadden, zitten we nu op ruim 50. Onze drie teams zijn groter dan ooit. Het is fantastisch om te zien dat de sport zo populair is geworden en dat het voor veel meiden echt een passie is. Er zijn meiden die ooit bij ons zijn begonnen in het jongste team en inmiddels zijn doorgestroomd naar het showteam”, aldus het bestuur. Het twintigjarig jubileum wordt 23 september uitgebreid gevierd met een groot feest voor alle leden en hun familie.

United Cheers heeft momenteel drie teams: de UC Panthers (6-12 jaar), UC Jaguars (12-16 jaar) en het showteam (16+). Wat de club uniek maakt is dat zij zich richten op zowel Cheerleading- (het stunten) als Cheerdance-wedstrijden en daarnaast ook nog optredens verzorgen. Meer informatie over lid worden is te vinden op www.unitedcheers.nl

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-