award scoutsOp de World Scout Jamboree in Zuid-Korea werd woensdagavond 9 augustus bij troep Vuurvlinder een bronzen medaille voor The International Award for young people uitgereikt aan Esmee Fransen, lid van Scoutinggroep John McCormick en aan Gwen en Caitlin Kap van Scouting Impeesa Zoetermeer.

Uit Zoetermeer doen 25 scouts mee aan de World Jamboree in Zuid-Korea. Samen met duizenden scouts uit andere landen hebben zij een kamp opgezet in Zuid-Korea. Helaas moest dit kamp al vóór het einde van de Jamboree worden afgebroken door een naderende orkaan. De scouting groepen zijn verhuisd naar hotels in de hoofdstad Seoul en hebben daar het programma voortgezet.

The International Award For Young People is een uitdagend programma voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Door mee te doen aan dit awardprogramma verleg je behoorlijk je grenzen. Je leert wat je zelf graag wil leren, ontwikkelt nieuwe (sociale) vaardigheden en draagt tegelijkertijd ook nog een steentje bij aan de samenleving door het doen van vrijwilligerswerk. Bij deze Award zijn drie verschillende niveaus (brons, zilver en goud), afhankelijk van leeftijd en tijdsbesteding. Tijdens het gehele traject krijgen de scouts vanuit Team awards een awardbegeleider toegewezen. Samen met de awardbegeleider wordt gekeken of er is voldaan aan de voorwaarden van de Award.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-