20230603 120159 copy

DSC00011Scoutinggroep John McCormick vierde zaterdag 3 juni haar 77ste verjaardag tijdens de jaarlijkse JMC-dag. Tijdens de opening bij clubhuis De Chute in het zonnige Van Tuyllpark werden de leden verrast door een bezoek van Chief scout Freek Vonk.

Net terug van een reis kwam Freek de ochtend mee doen met het programma van de scouts. Ook beantwoordde hij vele vragen en ging met iedereen op de foto.
Na het openen gingen de leden per speltak uiteen voor verschillende activiteiten die in het teken stonden van de natuur, want in de scoutingwet staat ‘een scout zorgt goed voor de natuur’. De scouts werden hierbij ondersteund door verschillende externe partijen zoals de Arachno-corner, het Vleermuisplatform Zoetermeer, Imkerij De Honingpot en vogel- en natuurvereniging Zoetermeer.

 

Elke speltak had 3 activiteitenrondes van 45 minuten, onderbroken door een lunchmoment. Een vaste activiteit die elke speltak deed, was het maken van een onderdeel of kamer van een insectenhotel.

DSC00152Na terugkomst werd in bijzijn van de ouders het gezamenlijke insectenhotel geopend door wethouder Ingeborg ter Laak en voorzitter Femke Boerkamp. Vanaf dat moment presenteerden de externe partijen zichzelf in de vorm van een braderie/ informatiemarkt. Zo konden de scouts die wilden bijvoorbeeld nog een waskaarsje maken bij de imker, op de foto met een slang bij de medewerkers van Arachno-corner en knutselen bij het vleermuisplatform. Vervolgens werd er na de laatste activiteitenronde een korte speurtocht gedaan met vragen en opdrachten over de verschillende activiteiten van de dag. Hierbij werden de groepen gemengd zodat er in elke groep wel een scout zat die de benodigde kennis had opgedaan.

 

Leiding gezocht

De groeiende scoutinggroep heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers en daagt daarom enthousiastelingen uit leiding te worden bij de Bevers, Welpen, Gidsen, Verkenners of de Vrijbuiters. Ben jij een enthousiaste en ondernemende vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers aan de slag te gaan bij Scouting JMC en ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn de scouts op zoek naar jou. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meer informatie over scoutinggroep John McCormick en de foto’s van de geslaagde dag zijn te vinden op de website www.johnmccormick.nl.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-